Čovjek koji je zadužio svijet
0
154. godišnjica rođenja naučnika Nikole Tesle
Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Teslin otac je bio pravoslavni sveštenik pa je i svima jasno šta je on porijeklom,a njegova navodna izjava da se ponosi srpskim rodom i hrvatskom domovinom je čista propaganda komunista i Tuđmanovaca,,Tesla je umro 1943 a tada Hrvatska nije ni postojala,,prije toga je bila pod Austrougarskom i poslije u kraljevini Jugoslaviji,,ustvari postojala je NDH ali ne vjrujem da bi se bas Tesla ponosio sa njom,,,pojedini kreteni koji omalovažavate ovog velikog čovjeka zamislite se šta ste vi to uradili u životu a šta je on uradio u svom,,,najveći genije koga je ovaj svijet imao ,,umro je u hotelu u N.Y: kao siromak a mogao je da ima pola svijeta,,samo to pokazuje koliko je bio pošten i skroman čovjek,,
ISPRAVKA @samo tako (u vezi sa slikom) - Ta slika na linku je slika iz srpske kuce, a Tesla se NIJE VRACAO, dok je kralj Petar rat proveo u Londonu, pa je pitanje koliko je SLIKA AUTENTICNA! U vrijeme kada je navodno nastala ta slika u posjeti Tesli u New York-u (Nju Jorku) je bila partizanska podmornica Nebojsa na kojoj je bio G.Ladislav Svenk, te su ga posjetili. Dakle, ta slika je intrigantna, ali ne znam koliko je stvarno autenticna! Danas se pojavljuju razne slike i dokumenti kako kome koja odgovara za dnevno politikanstvo, tako da je podrucje \"nove (h)istorije\" vrlo plodno tlo danas, samo je steta sto se njome bave krojaci, a ne znanstvenici/naucnici.
Bio Tesla Srbin ili Hrvat, on je studirao u Pesti i Becu, otisao za Ameriku i TAMO patentirao svoje izume sa G. Westinghouse-om (Vestinghausom), jer KOD NAS ne bi stigao ni do hale. Bruke jedne, pored jednog Tesle jos dan danas toliko balkanskih mjesta JOS NEMA STRUJE! @samo tako (u vezi sa slikom) - Ta slika na linku je slika iz srpske kuce, a Tesla se NIJE VRACAO, dok je kralj Petar rat proveo u Londonu, pa je pitanje koliko je SLIKA AUTENTICNA! U vrijeme kada je navodno nastala ta slika u posjeti Tesli u New York-u (Nju Jorku) je bila partizanska podmornica Nebojsa na kojoj je bio G.Ladislav Svenk, te su ga posjetili. Dakle, ta slika je intrigantna, ali ne znam koliko je stvarno autenticna! Danas se pojavljuju razne slike i dokumenti kako kome koja odgovara za dnevno politikanstvo, tako da je podrucje \"nove (h)istorije\" vrlo pldono tlo danas, samoje steta sto se njome bave krojaci, a ne znanztvenici/naucnici.
tURCI TRESLO MISE NA SUBARI CVIJECE UBICEMO ZAKLACEMO KO U NASE DIRA
TESLA , U POVJESTI, MNOGO VECA LICNOST OD MUHAMEDA .. bez njegovih pronalazaka bili bi jos u 19 vjeku ..
TESLA kad bi se iskljucili svi njegovi izumi, svjet bi bio razvije ko pakistan ili jemen
Najvece ime u istoriji svijeta..
Iskreno mislim da ovaj NAUCNIK nije ni grama srbskog porijekla. On samo moze biti porijeklo od naroda koi stvara. Srbi su lijeni ne zele raditi i stvarati, oni vole gotovo kao sto je pljacka. To je istorija dokazala. Geni su geni ko zna ci su u ovom silnom IZUMITELJU. On je SLAVAN nema sta.
ma smirite se ljudi smo nismo srbi
Ovakvog genija je samo Srpska majka mogla roditi.
@ja, a sta mislis da ti ga ja malo mami stavim...
SA PLANINE VICE RATKO OOO TURCI J.E.B.A.C.U. VAS SLATKO
Mnogima ovje ni Teslina struja nit svetlo ne mogu bit od pomoci.Jadna li vam majka- dokle cete zivet u mraku?!
Fuj za administratore ove stranice! Kakve samo komentare dozvoljavete, i u slobodi govora ima granice! Jeste li procitali ovu napomenu koju ste sami postavili...Fuj!
najveci srbin ,hrvatske nacionalnosti! heheh!! tupaniii!!