vijesti
342

Preminula Radmila Rangelov Jusović, žena koja je život posvetila obrazovanju djece

D. Be.
Centar za obrazovne inicijative Step by Step obavijestilo je javnost da je danas preminula dr. Radmila Rangelov Jusović.

"Danas je naša Radmila Rangelov Jusović odlučila da bolje obrazovanje pravi sa nekog drugog, mnogo mirnijeg i mnogo boljeg mjesta. Počivaj u miru naša Rado! Od večeras nova zvijezda na nebu“, obavijestili su iz Centra za obrazovne institucije.

Radmila Rangelov Jusović je bila izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by Step, a karijeru je posvetila borbi za bolje obrazovanje djece.

Zahvaljujući njenom angažmanu i nesalomljivom uvjerenju da djeca zaslužuju školu u koju će ulaziti s osmijehom, sve je više učiteljica i učitelja, ne samo u Bosni i Hercegovini, koji se ne boje promjena, navedeno je u jednom intervju koji je dala za Školegijum.

Rangelov Jusović opisivala je COI Step by Step kao neodvojivi dio sebe.

"Živjeti, raditi, stvarati za djecu i budućnost je najveći blagoslov koji čovjek može imati. Sanjala sam da stvaram mjesto na kojem se susreću ljudi, rađaju ideje kako bismo stvarali dobro obrazovanje i čuvali radost djetinjstva za svako dijete. Sada živim taj san“, kazala je jednom prilikom.

Tokom karijere radila je s ciljem promocije obrazovne filozofije usmjerene na dijete i prava sve djece na kvalitetan odgoj i obrazovanje utemeljeno na vrijednostima demokratije i otvorenog društva na području cijele BiH.