Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
odrastao sam uz priče jednog gospodina koji je 25 godina sjedio u skupštini Socijalističke BiH. čak me i šahu naučio. Sine, veli on meni mi smo znali da klepimo ali uzmeš malo materjala (bilo ga je jer se na sve strane gradilo) neku parcelicu pored grada i eto vikendice ali nam nikada nije padalo na pamet da krademo milijone jer za svaki ukradeni milijon, osiromašiš nekoliko stotina porodica, kako to raditi narodu, istom narodu iz kojeg i sam potičeš? nije me samo šaha naučio stari drug Refik. naučio me da ne mrzim.
Nek prica ko sta hoce,to je bila najjaca drzava na balkanu u ta doba. Mnogi su je iz straha postovali i cijenili,ali ocito je taj strah prerastao u fobiju,pa su je svakakvim sredstvima sluzeci se,poslali na groblje historije. To je bila drzava za primjer,u mnogo cemu
Komentari su ti toliko glupi da cak ni minus ne zasluzuju....
.vidite sada kako se to radi ...baš kao i u Sarajevu i ostalim gradovima je bila slična situacija ...nekolicina budala i plaćenika se razbacala sa puškama provodeći svoj teror i sranja nad građanima koji su svjesni da imaju sve organe reda koji mogu reagovati i odraditi posao na vrijeme i kako treba...ali ne imaju sastanci ,odbori ,sijela ,većere da se malo raspravi je l to uredu i treba li to biti ...umjesto da je stoka reagirala na vrijeme a ne glumila neka qurčeve diplomate i rastjerala to sve i pohapsila a ne dopustila da se proširi i uzme maha ne bi bilo ni rata ni sranja ni sda ni sbih ni hdz ni bps ni sds ni snsd ni.....pun qurac ostali govana...narod je ti dopustio glasajući za takve i birajući nacionalnost i samostalnost na referendumu...kada se BIH otcijepila od Juge neko je dooooooooooobro proslavio ...ja nisam a ne slavim ni danas ....a ne jedem ni zlatnim kašikama...
Krivi smo mi...što smo se SKLANJALI: Kad god prodjem ulicom sa tvojim imenom pomislim na onu pesmu vec je godinama ne pevam stari refren nikom ne treba A ljudi pesme kratko pamte Komandante Ostace u knjigama i prica o nama Balkan krajem jednog veka svako pleme crta granicu svi bi hteli svoju stranicu Tope se snovi kao sante ej, komandante Na barikadama su opet zastave svet ide k'o na praznike i decu izvode s' jutarnje nastave da vide gladne radnike A gde smo mi, naivni sto smo se dizali na ''Hej, Sloveni'' kao da smo uz tu pricu izmisljeni Vremena su nezgodna za momka kao ja koji gleda svoja posla nisam lutak da me naviju imam samo Jugoslaviju Sve druge baklje bez mene plamte e, Komandante I svi su tu da dobiju na toj lutriji na barikadama su uvek najbrzi al' nikad i najmudriji A gde smo mi, naivni sto smo se dizali na "Hej, Sloveni" kao da smo uz tu pricu izmisljeni i prevareni I kad god prodjem ulicom sa tvojim imenom pomislim na Panta Rei bacice se tako neki lik
Dok nam je predsjednik bio bravar, sva vrata su nam bila otvorena...
znam jado,ali kada bi to napisala iz svoje glave bojim se da ti to nebi bio u stanju da razumiješ... kontaš sad?
hajde ba balo balavi,obriši sline i igraj se klikera, a nebi bilo loše da pročitaš Bukvar jer za drugih stvari i nisi
U argumentima o raspadu Yuge ima mnogo šuplje priče koja se ponavlja. Prvo, komunisti nisu nisu htjeli raspad države koju su u krvavo stvorili. Raspad su dugo pripremali nacionalisti u svim republikama sa podrškom labavih "komunista" koji su čak zauzimali i najveće funkcije u državi. Da su svi komunisti osim Miloševića bili za opstanak države imali bi danas KP u svim novim republikama, ali takve Partije nema ni u jednoj novonastaloj državi. Jednostavno, razvoj proizvodnih snaga u Yugi je bio na vrhuncu i ravan razvijenim Evropskim zemljama. Takva razvijena država sa komunistima na vlasti i socijalističkim samoupravljanjem bila je trn u oku.
@gaetano Kako bi bilo lijepo posjetiti jedan otočić, mjesto prevaspitanja i kulturnog uzdizanja, ali nažalost on je u drugoj državi a i pasoš treba.
Bilo je to u nekoj zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu...
Ne znam šta sam... valjda nostalgična.. Čim vidjeh naslov članka, pomislih na te stihove, tužne pjesme, moje omiljene pjesnikinje.
Inace 14. kongres nikada nije formalno zavrsen. On je samo prekinut nakon sto je Momir Bulatovic u 22:28 dao pauzu za kafu od pola sata, i delegati se vise nikada nisu formalno okupili
prelijepa drzava prelijep jezik, narod, samo steta sto je glup slaveni su jedan od najborbenijih, najcasnijih naroda, al toliko tup da vijekovima njima upravlja vjera i kojekave druge monarhije nikad mi pameti necemo doci
Spas od nedostatka pameti se krio u čuvenoj rečenici druga Lenjina: "Učiti, učiti i samo učiti".. ..i mada se u Jugoslaviji intenzivno radilo na masovnom opismenjavanju stanovništva, 45 godina ipak nije dovoljno dug period da bi se uspjelo, jer je 1990. godine ruralna populacija, koja je bila slabijeg obrazovanja, nasjela na priču i pohrlila u zagrljaj nacionalističkih stranaka.. Znamo rezultate tog zagrljaja..
Gaetano nisam pričala o tvojoj uskoj specijalnosti, dobijanju batina od Milicije ili obavljanju kriminalnih aktivnosti po Njemačkoj, nego o učenju.. To nije tema za tebe. Slobodno se povuci.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
a eto sad Slovencima i Hrvatima "pada med i mlijeko" s neba u EU kojoj su toliko težili....
Jedna od jačih država u svijetu sa tendencijom jačanja na svim planovima. Armija je bila treća ili četvrta i zato je Amerika i ostali masonski svijet nastojao da je uništi, u čemu su kasnije i uspjeli, nažalost sa velikim posljedicama po sve narode, a posebno nas Bosance i Hercegovce.
Najgori dan u historiji :(