Vrijeme je za humanost
119

Redakcija portala Klix.ba se pridružila akciji prikupljanja paketića za djecu Ukrajine

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Akciji prikupljanja paketića za djecu Ukrajine, koju je pokrenuo Muzej ratnog djetinjstva, pridružila se i redakcija portala Klix.ba.

Naime, Muzej ratnog djetinjstva zajedno sa djecom iz različitih krajeva BiH priprema paketiće prijateljstva za djecu Ukrajine.

Jedan paketić, sa sitnicom koju sami napravimo ili kupimo i pismom za djevojčicu ili dječaka koje želimo obradovati, značit će mnogo djeci Ukrajine koja ove praznike provode ugrožena ratom.

Djeca Ukrajine često su razdvojena od svojih porodica, a MRD će sa svojim partnerima dostavljati paketiće i djeci u izbjeglištvu.

Akciji Muzeja ratnog djetinjstva, koja je privukla veliku pozornost mališana širom BiH, pridružile su se i brojne škole u Sarajevu, a ovom humanoj kampanji odazvala se i redakcija portala Klix.ba koja je podržala ovu lijepu gestu.

S obzirom da je BiH jedna od država koje su najmanje učestvovale u pomoći naroda Ukrajine, ovo je prilika da građanke i građani BiH uljepšaju praznike ukrajinskoj djeci.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati MRD putem emaila [email protected] ili na +38733535558 (od 11 do 19 sati).