Humanitarne akcije
2

Nakon smrti malog Tarika, u porodici Bjelić ostala je tuga

Piše: J. H.
Tarik Bjelić iz Olova izgubio je život prije nešto manje od mjesec dana. Od tada njegova porodica suočava se sa velikim problemima, pogotovo onim finansijskim.
Ibro još ima četverogodišnjeg sina Bakira i jednoipogodišnju kćerku Šejlu (Foto: Klix.ba)
Ibro još ima četverogodišnjeg sina Bakira i jednoipogodišnju kćerku Šejlu (Foto: Klix.ba)
Tog petka, 10. augusta, 37-godišnji Ibro Bjelić otišao je u šumu sa svojim sinom Tarikom kako bi skupljali drva i od toga nešto zaradili.

Međutim, na lokalitetu Pridvor, nedaleko od Olova, ušli su u minirano područje. Mina je eksplodirala i usmrtila 6-godišnjeg dječaka, dok je njegov otac prevezen u KCUS u Sarajevu sa teškim povredama glave i pluća.

Na svu sreću, Ibro je preživio, ali je njegova životna borba postala još teža.

"Tarikova smrt sve nam je poremetila, ali šta se može, sve je od Boga. Nakon tog dana ja više ne idem u šumu. Cijepam drva kod drugih ljudi i radim sve što je potrebno kako bih nešto zaradio", kaže Ibro za portal Klix.ba.

Naš sagovornik je sa 16 godina postao pripadnik Armije RBiH. Međutim, nakon završetka rata Ibro je ostao sam u svojoj borbi sa poteškoćama koje donosi život.

"Od 1996. godine sam na birou. Obraćao sam se nadležnim vlastima u Olovu za pomoć ili posao, ali ni 16 godina poslije rata niko mi još ništa nije odgovorio", pojašnjava 37-godišnji Ibro. Danas, kako kaže, jedva sastavlja kraj s krajem.

Smrtovnica malog Tarika još uvijek se nalazi na kući Bijelića (Foto: Klix.ba)
Smrtovnica malog Tarika još uvijek se nalazi na kući Bijelića (Foto: Klix.ba)
Ukoliko neko želi pomoći porodici Bjelić, mogu to uraditi uplatom novčanih sredstava na sljedeće račune:

UniCredit Bank poziv na br.: 40237542000, transakcijski račun: 3389102543869625

Ibru možete dobiti na broj 066/382-123.