Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako država propisuje obvezno osnovno školovanje, onda iza toga treba i da stoji. Dakle, djeca koja se nalaze u stanju materijalne potrebe iz ovog ili onog razloga treba da imaju sve besplatno od udžbenika i školskog pribora do užine i zagrijanih prostorija. Ukoliko je određen dio države pogođen elementarnom nepogodom, onda sva djeca trebaju da imaju besplatno sve pa i prevoz do alternativne škole. U civiliziranom svijetu to se naziva DRŽAVA i za takvu državu se gine i takva država se zove domovinom. Dosta je šuplje što smo mi dužni dati državi, dali smo joj dijelove tijela i živote, e došlo je vrijeme da država brine za svoju djecu i neka brine...dužna je to.
Eh dokle je doslo, da se neki ljudi samo na humanitarnu pomoc mogu osloniti, jer drugog izbora nemaju. Ovo je stvarno zalosno, da djeca nemaju neke osnovne uslove za skolovanje. Politicari SRAMITE SE tolike plate imate a drzava vam propada. :-(
Koliko god da smatram da je dobra inicijativa, ne bih je podrzala. Ako kao na slici ti paketici se sastoje od slatkisa, cipsa i dodatnih namjernica koje nisu bas zdrave to i nije bas za podrzavat. Uzina treba da se sastoji od nekog sendvica, pa makar kifla sa sirom i nekog dzusa/soka/mlijeka. Nista mi dobro postic necemo paketicima ne zdravim namjernicama kojim cemo samo pomoci vecoj gojaznosti, i dodatnim bolestima koje idu sa tom ishranom. Da ne pricam o koncentraciji dijece, sposobnost ucenja i dobivanje dobrih ocjena....koja jedu slatkise itd itd
Nema potrebe da komentarišete negativno stvari o kojima pojma nemate. Malo više i bolje pročitajte, a ne samo da pogledate slike. Doduše, i članak je nakaradno napisan. Ove slike su sa podjele školskog pribora uz koje je ubačeno i nešto slano i slatko, jer se djeca tome obraduju. Što se tiče projekta UŽINA radi se o tome da u skoro svakoj školi ima bife ili slično gdje djeca kupuju sendviče. Novac se uplaćuje direktno tim bifeima ili slično da to dijete svaki dan ima sendvič i eventualno sokić. Umjesto da džaba širite negativne komentare, možda bi bilo dobro da nekad negdje nešto i uplatite. A o udruženju POMOZI.BA se toliko toga pozitvinog može naći, samo malo potražite.
Prvu recenicu sam pocela sa ''AKO". Moja namjera nije bila niti ce biti sirenje negativnih komentara, vec jednostavno djelim svoje misljenje o ishrani i kvalitetu te ishrane (koja je na slici). A na kraju mi samo ostaje reci; apsolutno ti je nepotrebno smarati se o mojim donacijama bilo kome i bilo gdje.
70-tih godina za vrijeme Titovine svugdje po osnovnim školama dotjerivali ujutro sendviće i čaj su davali.Prvo su po razredima pisali kome samo jedan roditelj radi da mu se daje,a poslije kad su počeli donositi sendviće navalila djeca i pojačali su te je bilo za svakoga.Kad mi sad ovi kažu nije valjala Titovina,fini Goli otok !!
Ja koliko se sjecam bilo je za svakoga - ko plati. Fol je u tome sto u to doba skoro svako je mogao priustiti da plati, a ko je bio u stanju socijalne potrebe za njega je placala drzava.
daj privrednik nemoj pričat. osamdesetih, kad sam ja isao u skolu mi smo plaćali. ali i to kratko vremena i onda su nam ukinuli kuhinju. Titovina je bila priča za malu djecu....mjehur sapunice, nerealno i nemoguće. da je bilo suprotno mi bi i danas bili u toj titovini
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
:(