Humanitarne akcije
118

Budite i vi dio projekta "Užina za đaka" i pomozite socijalno ugroženoj djeci

Klix.ba
Udruženje za pomoć socijalno ugroženim porodicama i pojedincima "Pomozi" nastavlja projekat "Užina za đaka" u okviru kojeg je do sada obezbjeđen obrok za 713 učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Iz Udruženja naglašavaju da ova akcija ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći donatora iz cijelog svijeta te još jednom pozivaju sve građane BiH da se uključe u projekat koji je započeo u martu ove godine i u okviru kojeg je uspostavljena saradnja sa 49 škola širom naše zemlje.

"Cilj nam je da u narednim mjesecima pomognemo školama u gradovima koji su direktno pogođeni poplavama i klizištima te i ovim putem još jednom pozivamo sve građane koji su u mogućnosti da svojim donacijama pomognu opstanku ovog projekta", naglasio je predsjednik Udruženja Pomozi Elvir Karalić te dodao da svaki donator može saznati ime i prezime djeteta kojem pomaže upitom na email [email protected].

Karalić je također istakao da su mnogi donatori otvorili svoje trajne naloge te novac uplaćivali i tokom raspusta, a dio novčane razlike koja se stvorila zbog jeftinijih užina u pojedinim dijelovima BiH, iskorištena je za kupovinu školskog pribora.

"Moram iskoristiti priliku i od srca se zahvaliti svim donatorima koji već mjesecima nesebično pomažu naš projekat. Prvu podjelu školskog pribora smo imali jučer u Maglaju i osmijeh na licima djece i roditelja daje nam podstrek da nastavimo sa ovom akcijom", naveo je Karalić te dodao da jedna užina mjesečno košta 22 KM.

Svi zainteresovani svoje donacije mogu uplatiti putem posebno kreiranih računa koje je moguće pronaći na www.pomozi.ba, a sa posebnom naznakom “užina“.

Udruženje Pomozi se zalaže za humanost na djelu u vidu prikupljanja materijalne pomoći, hrane, lijekova, obuće, odjeće kao i drugih potrepština za socijalno ugrožene porodice. Također Udruženje pruža pomoć izbjeglim, raseljenim i socijalno ugroženim osobama, kroz psiho-socijalnu i humanitarnu pomoć, a u dvije godine svog postojanja Udruženje je kroz mnoge akcije direktno pomoglo 50000 ljudi.