U vikendici kod Zavidovića
0

Vlasnik Kopex Sarajlića i njegovi prijatelji pronađeni mrtvi

Sarajevo-x.com
Zavidovići
Zavidovići
Tijela trojice muškaraca pronađena su jutros u jednoj od vikendica u lovištu iznad sela Kamenica, u općini Zavidovići.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, policija je dojavu dobila u 9.30 sati, nakon čega su na teren izašli službenici policije zajedno sa tužiocem, kako bi obavili uviđaj i utvrdili uzroke smrti.

Kako nezvanično saznajemo, u nesreći su poginuli Hasan Sarajlić, vlasnik kompanije "Kopex Sarajlić", Džemal Buldić, također iz Srebrenika, te Zajko Husić iz Zavidovića. Sarajlić i Buldić su bili prijatelji, tačnije, Buldić je bio otac Sarajlićevog zeta. Treći nastradali je bio zavidovićki lovac Zajko Husić.

Glasnogovornica Šumsko-privrednog društva ZDK-a Samira Smailbegović potvrdila je da su dva lovca jučer u poslijepodnevnim satima s uredno izdatim dozvolama, uz pratnju nadzornika lovišta, Husića, otišla u lov. Nakon što se sinoć nisu javljali na telefonske pozive, jutros ih je mrtve u vikendici pronašao radnik ŠPD-a.

Trojica muškaraca najvjerovatnije su umrla uslijed gušenja plinom, jer je pored njihovih tijela u prostoriji pronađena plinska grijalica.