Crna hronika
3

Uhapšena dvojica muškaraca koja se sumnjiče za ubistvo u Kozarcima

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su privedeni J. A. i M. S., oba iz Zenice, zbog osnovane sumnje da su u mjestu Kozarci, nedaleko od Zenice, 19. novembra prošle godine ispred ulaza u porodičnu kuću ubili 51-godišnjeg S. R.

Nakon opsežne istrage, prikupljenih tragova sa mjesta ubistva i izvršenih potrebnih vještačenja, prikupljenih informacija, obavještenja i drugih dokaza terena te uzetih izjava od više osoba, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici danas je izvršen pretres na više lokacija na području Zenice.

Izvršeni su pretresi kuća i stambenih objekata koje koriste osobe koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, te su tom prilikom slobode lišeni J. A., rođen 1990. godine i M. S., rođen 1992. godine. Policijski službenici nisu pronašli Š. S., rođenog 1987. godine te se za njim traga.

Danas će nad osobama lišenim slobode biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti određene dalje aktivnosti, a iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK najavili su blagovremene informacije o aktivnostima na rasvjetljavanju ovog slučaja.