Svirepo ubistvo u Brčkom
0

Ubio prijatelja pa zapalio njegov leš

SRNA
Brčko
Brčko
Nakon što je policija noćas po prijavi građana pronašla i identifikovala nagorjeli leš muškarca, uhapšena je jedna osoba koje je kasnije priznala ubistvo, potvrdio je danas šef brčanske policije Goran Lujić.

Lujić je novinarima rekao da je policija noćas uspjela da identifikuje ubijenog I. Z. (48) iz Donjeg Zovika, južno od Brčkog.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Ivi Zečeviću.

           "Na osnovu do sada utvrđenih činjenica postoji nedvosmislen osnov sumnje da je I. Z. ubijen 3. decembra u Donjim Vitanovićima na krajnje svirep i podmukao način i da je potom prevezen u susjedni Donji Bukvik gdje je paljenjem pokušano uništenje njegovog tijela", rekao je Lujić novinarima.

           Prošle noći u policiju je priveden B.M. (47) iz Donjih Vitanovića za kojeg postoji osnovana sumnja da je počinio svirepi zločin i on je na kraju i priznao to djelo. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je Branko Matić koji je bio u prijateljsko-poznaničkim odnosima sa ubijenim Zečevićem.

   "Na osnovu dokaza zatečenih na mjestu događaja i pronalaska noža kojim je I. Z. ubijen smatram da imamo kvalitetne dokaze za procesuiranje odgovornosti osumnjičenog za ovako teško krivično djelo", rekao je Lujić.

   Objašnjavajući mogući motiv ovog svirepog ubistva, Lujić je napomenuo da je osumnjičeni prije nekoliko godina bio osuđen za krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti i da je i tada koristio hladno oružje.
   "Ako se uzme u obzir takav psihološki profil osumnjičenog i narušeni prijateljsko-poznanički odnosi između njega i žrtve, to nas može dovesti do najvjerovatnijeg motiva ovog teškog ubistva", rekao je Lujić.