Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gze se i sa 15!
Ma neee...takvo nesto ne radimo mi,nego migranti,arapi i slicni..haha
Prema krivicnom zakonu BiH, Clan 2.(9) Dijete je, u smislu ovog zakona, osoba koja nije navršila četrnaest godina života. (10) Maloljetnik je, u smislu ovog zakona, osoba koja nije navršila osamnaest godina života. Tako da kako god da se uzme, on je imao seksualne odnose sa maloljetnicom.
Iz clana 15. Porodicnog zakona BiH: (1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života. (2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila 16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.
ljubomorna nane :)
Zakon kaže da ako je osoba pristala na to, odnosno izjasni se da je svojevoljno to uradila, nije maloljetna ni sa 14 god. To zakon kaže, a zakon kroje političari.... Pretpostavljam da su ga za sebe pravili !
@SilenceDoogood Molim te navedi clan zakona koji to kaze... Ne moze maloljetnik "pristati na to", zakon je jasan: Po krivicnom zakonu BiH Član 216. Izvanbračna zajednica s mlađim maloljetnikom: (1) Punoljetna osoba koja izvanbračno živi s maloljetnikom koji nije navršio šesnaestgodina života, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Vi glupaci koji lika nazivate pedofilom ste zatupljeni poltroni kojima mozak radi u sumskom rezimu. Nije je niko natjerao da se roka s likom 16 godina starijim. Sama je pristala. Sine, nije on pedofil, vec si ti funjara.
Prije nekad su se udavale sa 15 godina a djevojku od 20 godina su smatrali starom. Vremena se mijenjaju.
valjda uhapsise pedofila...ne vrijedjajte muskarce...