Skenderija
1

Tramvaj naletio na taxi vozilo, taksist povrijeđen

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
Taksist Šefik Alihodžić zaposlen u kompaniji 'Kale Taxi' povrijeđen je kada je u njegovo vozilo broj 32 udario tramvaj, nakon čega je odvezen na Centar urgentne medicine Kliničkog centra u Sarajevu.

Na licu mjesta zatekli smo automobil sa potpuno uništenom stražnjom stranom a stakla je bilo i do dva metra iza tramvaja, iz čega se može zaključiti da je automobil nesretnog taksiste od siline udara odbačen.

  • On se izgleda zaustavio jer se ispred njega nagomilala kolona, i nakon toga je na njega naletio tramvaj. Nije imao gdje pobjeći. U tom momentu nije imao putnika sa sobom - kazao nam je jedan od kolega povrijeđenog taksiste koji se pojavio na mjestu sudara.

  • Čim sam došao vidio sam da mu nije dobro, i nudio sam mu da ga vodim u hitnu ali je on odbio. Poslije mu je bilo muka i povraćalo mu se, i u tom je došla hitna pomoć pa ga je odvezla - kazao nam je Alihodžićev kolega.

Kako su nam kazali u kompaniji 'Kale Taxi', kolege su posjetili Alihodžića koji je u svjesnom stanju i osjeća bolove u leđima i vratu izazvane naglim trzajem, a konačna dijagnoza znaće se nakon pregleda.