Crna hronika
223

Teslić: Mladića brutalno pretukli, ošišali i vukli automobilom po cesti

Piše: Š. B.
Foto: Srpska Cafe
Foto: Srpska Cafe
Za sada nepoznati napadači brutalno su pretukli, ošišali kosu i bradu, a zatim zavezali za automobil i vukli po cesti srednjoškolca Bogdana Rakića u Tesliću. Njegova majka Roberta očajna je zbog teškog stanja u kojem se nalazi 18-godišnji Bogdan te moli one koji znaju nešto o ovom napadu da istupe u javnost.

Dana 2. novembra Policijska stanica u Tesliću dobila je obavijest kako se u Dom zdravlja Teslić tog jutra oko 10:30 sati javio 18-godišnji mladić sa teškim povredama koje upućuju na brutalno premlaćivanje.

Portparolka Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović potvrdila je za Klix.ba kako je mladić u Dom zdravlja došao u pratnji majke te mu je pružena pomoć zbog tjelesnih povreda.

Nezvanično, tokom istražnih radnji koje provodi policija, saslušano je više osoba, a zvanične informacije, budući da je istraga u toku, nismo dobili.

Prema izjavama majke Roberte Glancer koje je dala za portal Srpska Cafe, njen sin Bogdan Rakić, inače učenik Srednje mješovite škole "Nikola Tesla", bori se za život nakon što je u noći 1. novembra brutalno pretučen u Tesliću.

Prema njenim navodima Bogdana su napala najmanje dva muškarca koja su ga brutalno pretukla, ošišala mu kosu i bradu te ga najvjerovatnije vezali za automobil i vukli po cesti.

Bogdan je na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpke danima bio u komi iz koje se probudio prije dva dana.

"Brutalno su ga pretukli, a onda su mu isjekli dugu kosu, bradu, trepavice… Skinuli su ga golog i vukli ga po putu. Kada sam ga našla na kućnom pragu, na sebi nije imao ni donji veš ni majicu. Jedna strana tijela bila mu je zguljena, od glave do nogu, vjerovatno od toga kako su ga vukli po putu", priča Bogdanova majka za Srpska Cafe.

Prema njenim navodima, u Tesliću već zna ko stoji iza ovog napada, ali kako se slučaj pokušava zataškati.

"Bogdan je to veče izašao iz kuće oko 19.30 časova i bio je s društvom do 22 časa, što su oni i posvjedočili u policiji. On im je rekao da ide kod djeda i rastali su se na trgu. Od trga do djedove kuće ima svega 50 metara, ali se tamo nije pojavio. Od tada ga niko nije vidio, a oko 3.30 je pozvonio na kućna vrata i kada sam otvorila on se, sav okrvavljen, samo srušio na mene" kaže Roberta Glancer za Srpska Cafe te navodi kako je doživjela veliki šok zbog čega tu noć nije kontaktirala Hitnu pomoć, već je tek ujutro sina odvela u Dom zdravlja u Tesliću.

Bogdanova majka je isti iskaz dala i u policiji.