Udarili autom policajce
122

Sud prihvatio prijedlog pritvora dvojici navijača FK Sarajevo, ali ipak odredio samo mjere zabrane

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo o jednomjesečnom pritvoru za dvojicu mladića koji su trećeg marta uhapšeni zbog napada na službenu osobu prilikom vršenja službene dužnosti. Ali, u konačnici je odredio mjere zabrane.
Kako je za Klix.ba rečeno iz Tužilaštva KS, Općinski sud u Sarajevu je prihvatio prijedlog tužilaštva o jednomjesečnom pritvorskom zadržavanju za mladiće B.H. i M.S. koji su u nedjelju uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti".

Međutim, sud je istovremeno ocijenio da se svrha može postići i ublažavanjem mjera te je stoga odredio mjere zabrane za njih dvojicu.

Mjere zabrane ogledaju se kroz redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici dva puta sedmično.

Na ovu odluku, Kantonalno tužilaštvo KS će uložiti žalbu.

Podsjetit ćemo, B.H. i M.S. su uhapšeni u nedjelju trećeg marta uoči gradskog derbija kojem je prethodio incident u kojem su učestvovali članovi navijačke grupe Horde zla u čijem su sastavu i njih dvojica. Tom prilikom su u ulici Fra Filipa Lastrića, općina Novo Sarajevo, dva policijska službenika povrijeđena. Putnička motorna vozila "Peugeot" i "Renault Megane" kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u ulici Bratunačka, općina Ilidža te u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo.