Privredni kriminal u KS
23

Akcija "Trougao": Od šest uhapšenih za jednog predložen pritvor, ostali na slobodi

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor za Sanjina Avdića koji je lišen slobode u okviru akcije "Trougao" koja je jučer realizovana u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine realizovali su operativnu akciju kodnog naziva "Trougao".

Akcija je rezultirala hapšenjem šest osoba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo Učestvovanje u grupi ljudi koja učini krivično djelo, u vezi sa krivičnim djelima Prevara u privrednom poslovanju

Prvobitno su uhapšeni: Dž.R. rođena 1978. godine u Sarajevu, M.O., rođen 1976. godine u Sarajevu, E.Z., rođen 1974. godine u Sjevernoj Makedoniji, M.Č., rođen 1967. godine u Foči, J.R., rođen 1977. godine u Sarajevu, S.A., rođen 1978. godine u Sarajevu - svi iz Sarajeva.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Tužilaštva KS, jedna osoba je predata u nadležnost tužilaštva i postupajući tužitelj je za njega predložio jednomjesečni pritvor i to zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Riječ je o S.A. iz Sarajeva, a prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Klix.ba, radi se o Sanjinu Avdiću.

Ostalih pet osoba koje su lišene slobode, nakon saslušanja u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, puštene su na slobodu.

Nadležni sud će u zakonskom roku donijeti odluku o daljem procesuiranju osumnjičenog.