Nakon hajke u Ljubuškom
232

Štefica Galić u stanju šoka nakon što je brutalno napadnuta

Piše: J. H.
Štefica Galić
Štefica Galić
Štefica Galić, supruga pokojnog Neđe Galića i urednica portala Tačno.net, napadnuta je sinoć u Ljubuškom nakon hajke pokrenute zbog prikazivanja filma "Neđo od Ljubuškog" autorice Svetlane Broz, koji govori o herojstvu i suprotstavljanju etničkom čišćenju u Ljubuškom 1993. godine.

Za portal Klix.ba je u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da policija još uvijek prikuplja informacije o navedenom događaju, u kojem su učestvovale dvije ženske osobe.

"Sinoć iza 22 sata, na Trgu sv. Ante u Ljubuškom, dogodio je se prekršaj protiv javnog reda i mira u kojem su sudjelovale dvije ženske osobe. Naime, u 22:30 PU Ljubuški zaprimila je prijavu da su, zbog lakših tjelesnih povreda zadobivenih u tuči, u Domu zdravlja Ljubuški medicinsku pomoć zatražile Š. G. (49) iz Ljubuškog i V. D. (56) s Humca", naveli su u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona čiji će službenici po završetku prekršajne obrade, odnosno nakon utvrđivanje prekršajne odgovornosti, uručiti prekršajni nalog prekršajno odgovornoj osobi ili osobama.

Članovi redakcije portala Tačno.net kažu kako je Galić u stanju šoka.

"Ne znam šta se treba desiti u ovoj državi da neko reaguje. Štefica Galić je pretučena u klasičnoj sačekuši u kojoj ju je dočekala predsjednica jednog ovdašnjeg udruženja", kaže Amer Bahtijar, novinar navedenog portala.

Na naše pitanje kako komentariše to da policija Ljubuškog napad tretira kao tuču između dvije osobe, Bahtijar odgovara da je to najbolji pokazatelj šta se od tamošnje policije može očekivati.

"Ja se nadam da će neko iz Federalnog MUP-a reagovati. U suštini, u Ljubuškom je poznat reaktor mržnje. Za subotu su ovdje najavljeni protesti udruženja protiv filma autorice Svetlane Broz", pojašnjava Bahtijar.

U toku dana imat ćemo više informacija o zdravstvenom stanju Štefice Galić, kao i o samom slučaju brutalnog napada.