Crna hronika
43

Sarajevo: U BKC-u nožem povrijeđene dvije osobe, djevojčica se ugušila

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu je sinoć došlo do incidenta u kojem su nožem povrijeđene dvije osobe. Tokom jučerašnjeg dana je djevojčicu ugušio ugljenmonoksid.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, sinoć je oko 00:25 sati u BKC-u muškarac nožem povrijedio dvije osobe, a jednu od njih teško, zbog čega joj je život ugrožen.

Po dolasku policije na mjesto događaja napadač je uhapšen, a povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

U utorak je oko 16:35 sati policiji dojavljeno da je u ulici Oslobodilaca Sarajeva br. 9 u stanu na trećem spratu pronađeno beživotno tijelo maloljetne ženske osobe inicijala H. B. (2000.). Njeno tijelo je pronašao otac. Sumnja se da je uzrok smrti gušenje ugljenmonoksidom, ali će se to sa sigurnoću znati nakon obdukcije.

Pet minuta iza ponoći su vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo imali intervenciju u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Manji požar je izbio na balkonu jednog stana, koji je ubrzo ugašen. Požar se srećom nije proširio na ostatak stana, a nije bilo ni povrijeđenih.