Crna hronika
26

Sarajevo: Predstavili se kao policajci pa kidnapovali i opljačkali mladića

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Mladić inicijala L. A. sinoć je Policijskoj stanici (PS) Ilidža prijavio kako su ga tri maskirane osobe zaustavile i predstavile se kao policajci pa ga potom kidnapovali i opljačkali.

Njega su u ulici Mratnjevače na području općine Ilidža zaustavile tri maskirane osobe koje su mu se predstavile kao policajci.

Oni su uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage kidnapovali mladića L. A., a potom ga putničkim motornim vozilom Mercedes odvezli na lokalitet Mala Grkarica u općini Trnovo.

Nakon toga su mu ukrali određenu sumu novca, mobilni telefon i lične dokumente, a zatim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Obilaskom navedenog lokaliteta pronađeno je napušteno vozilo marke Mercedes, plave boje, koje će biti prevezeno u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP) zbog potrebnih provjera i vještačenja.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca", navode iz MUP-a KS.