Crna hronika
0

Policija u Sarajevu uhapsila devet osoba

FENA
Na području Kantona Sarajevo proteklog dana je uhapšeno devet osoba zbog nasilničkog ponašanja i postojanja osnova sumnje u izvršenje teške krađe te posjedovanja i omogućavanja uživanja droga, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Na temelju naredbe Općinskog suda u Sarajevu policija je pronašla i lišila slobode T.N., rođen 1954.godine u Fojnici, nastanjen u Sarajevu. On je istog dana predat na nadležnost službenicima policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Slobode je lišen i A.N, rođen 1970. godine u Sarajevu, i Š.I., rođen 1982. u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu. Postoji osnov sumnje da su njih dvojica počinili krivično djelo teške krađe jer su na raskrsnici ulica Himze Polovine – Bardakčije, općina Centar, zatečeni s predmetima koji potječu iz krivičnih djela. Protiv A.N. i Š.I. bit će poduzete zakonom predviđene mjere.

Zbog postojanja osnova sumnje da su se nasilnički ponašali, slobode su lišeni M.H., rođen 1978. u Prištini, M.Dž., rođen 1975. u Đakovici, M.F., rođen 1961.u Đakovici i M.N., rođen 1974. u Đakovici, svi nastanjeni u Sarajevu. Sumnjiče se da su navedenog dana u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, počinili navedeno krivično djelo na štetu C.K.i G.C. iz Sarajeva. M.H., M.Dž., M.F. i M.N. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a službenici policije nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela.