Sarajevo
162

Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnjaka na Otoci Adem Šuman predat u nadležnost tužilaštva

S. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predat je Adem Šuman, osumnjičeni za ubistvo Farisa Pendeka na Otoci, 28. januara u večernjim satima.
U Sarajevu je u ponedjeljak navečer uhapšen Adem Šuman, osumnjičen da je ubio mladića Farisa Pendeka u nedjelju na Otoci, a nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, Šuman je predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Šuman će u nadležnosti Tužilaštva KS biti zadržan 24 sata nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Šuman je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo", kada je ubijen Faris Pendek, rođen 2005. godine.

Sa Farisom su se u automobilu nalazile još tri osobe. Uslijed tragičnog događaja u kojem je Faris ubijen, vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su ustanovljene lake tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen.

Osim Šumana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela", lišeni slobode su i E. G. (1987) i M. S. (2000), obojica iz Sarajeva i oni su također predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva KS.