Obdukcija tijela
0

Nerazjašnjen uzrok smrti Amre Smajić

Sarajevo-x.com
Screenshot FTV
Screenshot FTV
Smrt Amre Smajić, 50-godišnje Sarajke čije je tijelo jučer pronađeno u kanjonu rijeke Mošćanice, nastala je kao posljedica višestrukih povreda koje je zadobila prilikom pada, potvrdio je za Sarajevo-x.com Nermin Sarajlić, vještak sudske medicine.

On nije mogao precizirati da li je smrt nastupila kao posljedica samoubistva ili slučajnog pada, ali je potvrdio pretpostavke policije da smrt nije uzrokovana vanjskim faktorima, odnosno da se ne radi o ubistvu.

Sarajlić je istakao da se obdukcijom nije moglo utvrditi da li je nesretna žena skočila ili je slučajno pala litice, te da se u službenom zapisniku navodi da je uzrok smrti povrede više dijelova tijela i organa.

Nestanak Amre Smajić sa Vratnika prije sedam dana prijavio je njen muž Enes koji je policijsku stanicu Stari Grad obavijestio da je njegova supruga otišla u poslijepodnevnu šetnju, te da joj se od tada gubi svaki trag. Nesretna žena je u saobraćajnoj nesreći koja se desila tri mjeseca prije smrti povrijedila nogu te se teško kretala.

Oko 50 vatrogasaca iz Sarajeva koji su jučer učestvovali u potrazi za nestalom Amrom Smajić, pronašli su njeno beživotno tijelo pored rijeke Mošćanice, blizu Višegradske kapije.