Najveći derbi Dagestana
105

Habib umjesto Lige prvaka gledao drugoligaše, na teren izveo 100-godišnjeg ratnog veterana

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Habib Nurmagomedov jučer se pojavio na utakmici ruskih drugoligaša Anžija i Dinama iz Mahačkale, gdje je na teren ušetao sa 100-godišnjim djedom.

Na utakmici ruske druge lige organizovana je svečanost povodom Dana pobjede nad fašizmom, a 100-godišnji djed bio je ratni veteran Ibrahim-Paša Sadikov.

Ibrahim-Paša je na ovoj utakmici kao ratni veteran Drugog svjetskog rata i učesnik Staljingradske bitke, a dok je uz njega bio Nurmagomedov, izveo je početni udarac na utakmici.

Nakon meča je Nurmagomedov izjavio da je zbog ove prilike propustio otići na meč polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Bayerna u španskoj prijestolnici.

"Mislio sam da posjetim Santiago Bernabeu, ali sam odlučio da odem na Anzhi arenu. Ovo je bio najvažniji meč sezone za sve Dagestance“, napisao je na instagramu Habib Nurmagomedov.

Stogodišnjak Sadikov je pipadnik naroda Rutulci, koji živi na Kavkazu, priča sopstvenim jezikom i čini oko 1% stanovništva u Republici Dagestan. Procjenjuje se da je na svijetu ostalo oko 16.000 Rutulaca.