Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ja sve kontam geometar.
Garant ga je otkucala neka baba, jer joj je bilo vokri sto nije nju snimio...
ima ovakvih perverzita i u redakciji
Citam vase komentare kao da svi imate zakon u malom prstu. Nemojte se bezveze ofirati jer zakon je kod nas jasan, a zakon kaze da ne treba nikakva dozvola za objavu u medijima od osobe koja je uslikana ili snimljena. Ako ne poznajete zakon onda barem razmisljajte logicki: Desetine reportaza svakodnevno budu objavljene na raznim TV stanicama s prolaznicima u prvom planu. Ukoliko je po zakonu da svaka osoba mora dati odobrenje i da moze tuziti medij ukoliko bude objavljena bez odobrenja trebalo bi pola drzave da zavrsi Pravni faks i da samo na tome rade! Zakon je na strani medija, a s druge strane koliko vidim foto galerije na sa x i infobaru su najgledanije i najvise lajkovane, tako da samo mogu zakljuciti da je ovdje nekoliko pojedinaca iznijelo svoj stav koji pojma nemaju o zakonu, apsolutno lupetajuci o raznim tuzbama i slicno. Uzmite sluzbene listove u ruke pa onda komentarisite.
On i voli babe
pa ima pravo da snima... nikoga nije napadao
evo slika sto je slikao http://tinyurl.com/fotograf1je
ZEMLJA PREPUNA RATNIH I PORATNIH UBICA,LOPOVA,RATNIH PROFITERA,KRIMINALACA ITD. A ONI HAPSE COVJEKA ZA NEOVLASTENO SNIMANJE.J.E.B.E.M VAM NEOVLASTENU IDOTSKU MAJKU.
BULE SU MUSLIMANKSKE BRAŠNJARE, ŠTO PO CIJELI DAN MJESE NEKE PITE S BRAŠNOM.
Sve zavisi od interpretacije clanka i svake situacije zasebno. Ako ti u parku slikas nekog, to ne smije. Ako se slikas sam, slikas drvece, slikas svoju djecu. To je ok. Naravno da se desi da uhvatis slucajno nekog u pozadini, i to nije problem dok je ta osoba nevazna na cijeloj slici, ne namjerno fotografirana i neprepoznatljiva i dok sliku ne obajavis. Po Europskom konvenciji za ljudska prava (i BiH je clan) i njihovom sudu fotke na kojima se mogu prepoznati osobe moraju dozvolu doticne osobe ako sliku zelis javno objaviti, i ako je osoba na slici u pozadini i nije predmet slike.Po pravilu, sto cini sa x ili info-bar sa fotografiranjem prolaznika, treba dozvolu osobe na slici, pogotovo ako sliku javno objave! I ako nece objaviti javno, NE SMIJU slikati nikoga ko to ne zeli.
A da ti ja @Fotograf slikam dijete i postavim slike na nekom portalu gdje se okupljaju p.edo.fili???? Šta kažeš na to???????? A može i majku i sestru pa da ih retuširam , glava njihova a tijelo od tamo neke golo.guze ku.rave.... Ma ne možeš ti ni zamisliti šta se sa fotografijama može "uraditi" npr. TI LIČNO U UNIFORMI ČET.NIKA, VE.HABIJE, US.TAŠE ILI SS-OVCA SA Z.OLJOM U RUCI .........itd.itd.itd..........................
pogledajte sliku na članku :D
I otkud ova zena zna da je bas zene fotografisao?ccccc, mogu zamislit scene kad bi na Stradunu zabranili fotografisanje zato sto ima dosta zena!?Pa najbolje onda da postave znak na ulasku u Sarajevo da je zabranjeno uopste vaditi aparat iz torbe, a gluho bilo nekog uslikati!?Znam da je ovdje sada rijec o Doboju, ali nista bolja situacija nije ni u Sarajevu, sve neki paranoici....ccccc......
Ma nemaju pravo da ga privode, tako su mene na Vilsonovom zaustavili, pola sata maltretirali, i kad vide da je sve regularno puste me, medjutim ja im uzmem brojeve znacki, neka imam u slucaju nekog spora.Najcesce policija kaze;"To se podrazumijeva da se ne smije slikati!"Nista se ne podrazumijeva-NISTA!.Treba samo brojeve znacaka traziti od policije imate pravo na to!!!!!!!
Nemaju pravo da ga privode, jer je fotografisao na javnom mjestu a pored toga jos i nema zabrane da je zabranjeno fotografisanje.On policiju ima pravo da tuzi za uznemiravanje i maltretiranje.Ove zenturace ako ne zele sda se fotografisu neka ne izlaze iz kuce, neka kuhaju, peglaju...tako te stvari. Ja da sam na mjestu ovog fotografa sve zivo bih tuzio milionsku odstetu da mi plate!
Jel ova postavljena slika jedna od tih? :)
foto-safari