Crna hronika
28

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu ponovo će se odlučivati o pritvoru Sefićevim pomagačima

Piše: A. B.
Foto: FENA
Foto: FENA
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu sutra će biti održano ročište na kojem će se razmatrati prijedlog pritvora za pomagače Sanjina Sefića koji je osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su 10. oktobra u Sarajevu smrtno stradale dvije studentice.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu za Klix.ba je potvrđeno da će se na ročištu koje će biti održano u 11 sati sutkinja Jasmina Begić ponovo očitovati o pritvoru za Sefićeve pomagače, a riječ je o Suadu Nišiću, Dini Aliću, Sari Sefić i Amaru Salihoviću koji su osumnjičeni da su Sefiću pomogli pri bjekstvu nakon saobraćajne nesreće iz Sarajeva preko Rudog u Srbiju.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je djelimično uvažio žalbu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeni su pušteni na slobodu bez održavanja ročišta po zahtjevu Tužilaštva KS za određenje pritvora.

Sefić je nakon saobraćajne nesreće 10. oktobra uz pomoć navedenih osoba napustio teritoriju Bosne i Hercegovine te se preko graničnog prijelaza Uvac uputio ka Srbiji, a trenutno se nalazi u pritvoru u Novom Sadu.

Bosanskohercegovačke vlasti još uvijek čekaju njegovo izručenje.