Plava bolnica UKC “Tuzla”
0
Izolovana bakterija pseudomonas na jednoj od česmi
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova bakterija se cesto nalazi u pitkoj vodi....vjerovatno je tako i dosla do cesme u UKC.
Manje je bitna vrsta ... presudan podatak je BROJNOST mikrooganizama ... primjerice, u biološki najčistijoj vodi (izvorska), ima svakakvih stvorenja, ali su ona bezopasna, jer su sve vrste malobrojne. Primjerice, legionarska bakterija je bezopasna u izvorskoj vodi jer nije brojna populacija. Ali ako se namnoži u ogromnom broju izaziva često smrtonosnu legionarsku bolest.
E blago nama sa ovakvim UKC
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-17364682
Pa naravno kada čistačice i osoblje svojim nemarom a i dobrom porcijom NEZNANJA raznose bakterije po bolnici. Čistačica navuče rukavice i krene da čisti od poda , lavaboa, česmi, WC-a itd. sa istim rukavicama. Sestre i ljekari kruže od pacijenta do pacijenta bez pranja ruku. Ljekari isti stetoskop ,ALI BEZ DEZINFEKCIJE POSLIJE SVAKOG PACIJENTA, upotrebljavaju za sve pacijente, a tu su još i drugi aparati npr.EKG aparat i njegove pumpice koje se NIKADA NE DEZINFIKUJU itd. Ali ovo nije slučaj samo u Tuzli. Na Koševskoj Infektivnoj klinici je još i gore, tamo se kreveti i natkasne nakon odlaska pacijenta kući nikada nisu oprali a u istom krevetu nakon odlaska pacijenta sa HIV-om kući stave pacijenta koji ima npr. trovanje hranom. I to ne rade sestre već ljekari.
Q-Q-le-le UKC TZ. To su oni što ne znaju dijagnozu odrediti Denisu G., pa govore da je bio drogeraš.
I tako.. Peres ruke da speres bakterije bakterijama... Koje se umnoze pa ti naprave citavu naciju na rukama... sta li mi pijemo, ne smijem ni pomisliti !
o cemu je ovdje zapravo riječ...samo jedna česma ????
izdalo je urgenciju :D
Nije mi jasno što su znaci navoda na Tuzla, a ne na, recimo, \"plava bolnica\". UKC Tuzla se piše bez navodnika.