U kući nađen arsenal oružja
17

Doboj: Dječak ispalio raketu iz zolje i povrijedio se

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dobojska policija je tokom pretresa dvije kuće u Kolubarskoj ulici u ovom gradu, koje koristi osoba čiji su inicijali B.T, pronašla po šest tromblonskih mina i ručnih bombi, automatsku pušku "M-56", pištolj ručne izrade.

Policija je pretrese izvršila jučer nakon dobijene prijave da se u potkrovlju kuće dogodila eksplozija nepoznate naprave.

Uviđajem je utvrđeno da je trinaestogodišnji D.T, sin vlasnika kuće, povrijeđen nakon što je u potkrovlju kuće ispalio raketu iz ručnog bacača zolja. Dječak je u Opštoj bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju operisan i nalazi se van životne opasnosti.

Prema riječima načelnika Službe za ortopediju i traumatologiju Nikole Gavrića, dječak je zadobio tešku povredu desne šake i lakše povrede obje potkoljenice.

Pretres je izvršen nakon naredbe sudije za prethodni postupak i saglasnosti okružnog tužioca, koji je događaj okarekterisao kao krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon kompletiranja cjelokupnog materijala istrage protiv B.T. bit će dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj na dalji postupak.

Dopisnik Srne saznaje od komšija vlasnika kuće Brane Teletine da se njegov trinaestogodišnji sin Danilo sam igrao u potkrovlju njihove stare porodične kuće, gdje je i pronašao zolju iz prošlog rata.

Dječak je teško ranjen kada je iz zolje ispalio granatu, koja se nalazila u cijevi, a od jačine detonacije porazbijan je crijep.