Usred dana
1.3k

Čopor od 15 pasa lutalica u Bosanskoj Krupi napao dvogodišnje dijete i stariju ženu

F. H.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Psi lutalice su danas u jutarnjim satima na području industrijske zone Pilana u Bosanskoj Krupi napali dvogodišnje dijete i njegovu nanu.
Kako je navedeno nanu i dijete je napao čopor kojeg je činilo čak 15 pasa i to se desilo u području kojim građani inače prolaze. Starija žena svojim tijelom zaštitila dijete.

"Ovo je slika Bosanske Krupe! Dvogodišnje dijete i njegova majka (nane) su danas u sred bijela dana napadnuti od 15 pasa na području industrijske zone Pilana. Naglašavam da nisu nikud skrenuli, nego su bili na stazi kojom inače narod prolazi. O povredama njegove majke ne bih detaljisala, već možete zamisliti šta se desi nekome ko tijelom brani bebu ispod sebe," napisala je stanovnica Bosanske Krupe.

[FBPOST]https://www.facebook.com/arnela.besic1/posts/10222006274657998[/FBPOST]

Ono što je posebno problematično je to što prema navodima Bosanskoj Krupi trenutno ne može kupiti vakcina protiv tetanusa. O nestašici vakcina protiv tetanusa u Bosni i Hercegovini prije nekoliko dana pisao je i portal Klix.ba

Iz Policijske stanice Bosanska Krupa su potvrdili da je došlo do napada u jutarnjim satima i naveli su da se radi o lakšim povredama U toku si istražne radnje i više informacija će biti poznato sutra.