Važan projekat
28

Počinje modernizacija ceste M-14, ključnog pravca koji povezuje Bosansku Otoku i ostatak općine

V. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Potpisivanjem ugovora započet je proces povezanosti i modernizacije infrastrukture jezgre u Bosanskoj Otoci.

Ugovor o obnovi puta M-14 potpisali su Grad Bosanska Krupa i JP Ceste Federacije BiH.

Ovim projektom je predviđeno zajedničko ulaganje u sanaciju i uređenje pješačkih staza s obje strane kolovoza, od željeznog mosta do Bešića, kao i sanacija cijelog kolovoznog dijela.

Vrijednost ovog projekta je 260.000 KM, a Grad Bosanska Krupa će izdvojiti 100.000 KM. Ovaj projekt je zapravo dio modernizacije i izgradnje čitavog platoa Bosanske Otoke, nadogradnje putne infrastrukture, turističkih i kulturnih potencijala, te kvalitetnijeg života građana, koji će u konačnici vrijediti dva miliona maraka uloženih u Bosanku Otoku u ove dvije godine.

Predvođen od strane Gradske uprave, ovaj ambiciozni poduhvat je spreman da preobrazi ne samo centralnu jezgru Bosanske Otoke, već i saobraćajnu infrastrukturu, ali i kvalitetniji i sigurniji način života pješaka, te podstiče lokalni, ali i regionalni prosperitet.

Put M14, koji služi kao ključna arterija naše regije, povezuje Bosansku Krupu i Bosansku Otoku i ključna je ruta u olakšavanju transporta, trgovine i svakodnevnih putovanja.

"Oduševljeni smo što možemo najaviti početak ovog projekta, vrijednog poduhvata koji naglašava našu posvećenost podsticanju napretka i prosperiteta naših sugrađana", izjavio je gradonačelnik Armin Halitović.

"Ovaj projekt je ogromna inicijativa i investicija i ona simbolizira našu posvećenost obezbjeđivanju sigurne, efikasne i pouzdane transportne infrastrukture koja osnažuje naše građane i pokreće naš region ka svjetlijoj budućnosti", saopćeno je.

Projekti ove vrste obuhvatit će različite aktivnosti, uključujući obnavljanje površine, popravku oštećenih dijelova, te ugradnju savremenih sigurnosnih karakteristika, kako bi se osigurala optimalna funkcionalnost i dugovječnost. Kroz pažljivo planiranje i saradnju sa stručnim licima, inženjerskim i građevinskim partnerima, projekat je spreman da pruži vrhunske rezultate koji prevazilaze očekivanja.

Jačanjem saobraćajne infrastrukture, očekuje se da će inicijativa ojačati ekonomsku aktivnost, privući investicije i otvoriti nove mogućnosti za ekonomski razvoj, turizam i kvalitetu života.