Komentari (123)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad se lijepo izvinite čovjeku za pretrpljenu emotivnu štetu, niti je zloupotrijebio položaj, niti je nezakonito držao oružje... jednostavno je dijelio pomilovanja kapom i šakom i šta ako nije imao dozvolu za oružje???
Dobio je uslovnu kaznu - 6 mjeseci zatvora. Procitaj text, los naslov od Klixa.
Moja greska - ispricavam se.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
....budi mir.....a, kako da bude mir, ako nemaš utoku za pojasom.....
"E hajde teretetit cemo te zbog pistolja da drugima zamazemo oci za lovu ispod stola... " SMIJURIJA OD DRZAVE.
Kojeg god politicara optuze bice oslobodjen i poraste mu rejting. Da li to namjerno radi Tuzilastvo ili Sud. neka razmisli Tuzilacko i Sudsko vijece ako ima ikakvu moc, ali neko je kriv, zar ne.
Sutkinjo, ja tebi mater i tvom pravu!
KRIVICNO DJELO KAZE ZAKON DA JE ILEGALNO NOSENJE ORUZJA.. Član 76. ZAKONA O NABAVLJANJU, DRŽANJU I NOŠENJU ORUŽJA I MUNICIJE (Novčana kazna i kazna zatvora za krivično djelo) (1) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 KM do 15.000,00 KM ili kaznom zatvora do jedne godine bit će kažnjeno fizičko lice, odgovorno lice u pravnom licu i obrtnik za krivično djelo ako: a) bez važeće isprave o oružju nabavi, drži ili nosi municiju za oružje kategorije B (čl. 11., 25. i 52.), Za KRIVIČNA DJELA iz stava (1) ovog člana obavezno se izriče i zaštitna mjera oduzimanja oružja, bitnih dijelova za oružje i municiju.
ovdje kalas ima svaka druga kuca
A sta je sa novcem koje je uzimao ?
Ja stvarno nemam namjeru čitati tekst. Dovoljan mi je samo naslov. :))) Najveća smijurija koja se dogodila na prostoru BiH jeste hapšenje i proces - Živko Budimir. Poslije onolike pompe i stavljanja na teret teških optužbi, tužba se svela na nelegalno držanje oružja! :)))))) Znala sam kako će se okončati! :)))))
Je3o vas on sad kad je potpuno nebitna ličnost, a uskoro i zaboravljena.
Odlično sada svako koga uhvate da nosi oružje bez dozvole, advokata i neka se pozove na presudu Budimiru,Jebem ti državu gdje zakoni nisu isti za svakog građanina.
SDP podmetnuo...e pa sad nek se nadju odgovorni
Farsa od suda i tužilaštva.
hahahahah... ja sprdacine od drzave u finu strininu... idem reci ocu da mi pokloni svoj pistolj i kad me uhvate, pozvat cu se na slucaj budimir i prijatelji.. ne moze mi niko nista... zar ne...
Oduzese li mu oruzje? Ha?
Predstava za narod, kao nesto mu nadju minorno da ga optuze da narod misli kako ima pravde i za politicare. I na kraju i a to oslobode ga. Isfurana prica.
Hah, Koja blamaža... Ovo će ostati zabilježeno kao primjer loše akcije za buduće studente kriminalistike i politički montiranog procesa za buduće studente pravnih fakultet - TRESLA SE GORA (POMILOVANJA, MITO, KORUPCIJA...) Na kraju - optužba za NEDOZVOLJENO DRŽANJE ORUŽJA i ona čak nije dokazana. presmiješno. Ili je Budimir dobro uhodanim kanalima marifetluka i korupcije uspio da izdejstvuje da to bude samo obična glupost na kraju balade, ili je pravosuđe toliko neefikasno šta je od tog 2 ?