Snimljeni završni kadrovi
0

Žene Srebrenice u filmu "Body Complete"

FENA
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu danas se snimaju posljednji kadrovi filma "Body Complete", austrijskog reditelja Lukasa Sturma, gdje kompletan posao tržišne produkacije radi domaća firma "Depo".

Film “Body Complete” bavi se složenim društvenim i političkim problemom nestalih osoba iz posljednjeg rata u BiH, a današnjim kadrovima obuhvaćene su žene i rodbina nestalih, uglavnom iz Srebrenice, koji sa ispisanim imenima svojih najmilijih stoje ispred Parlamenta BiH i traže podršku predstavnika vlasti.

"Već pune četiri sedmice snimamo ovaj film i to je veliki posao za našu kinematografiju jer smo uspjeli dobiti povjerenje austrijskih producenata da se snima jedan igrani film gdje je jako puno ljudi iz BiH angažirano u projektu, od glumaca, pa do produkcije, tehnike i slično. Očekujemo da ćemo ovih dana završiti film, a onda imamo uraditi još nešto malo u Beču", rekao je producent projekta Jasmin Duraković.

Dodao je da još ne zna kada će biti premijera filma, jer to zavisi od austrijskih producenata, ali da očekuje da bi se to moglo desiti na jesen ili do zime.