Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zeljeznice treba da reformiraju svoju strukturu, odpuste 2/3 kadra i zadrze samo isplative linije. Tek onda imaju neku buducnost. Ovako bogami nista do konacnog kolapsa.
@Radoje ti si kralj ko i onaj sto je umro prije 100 godina
da bi privreda ozivjela moraju se pravila igre (zakoni) prilagoditi tako da pomazu privredu, a ne da je guse osim toga sve treba privatizovati - i zeljeznice
Zeljeznice su drzavna firma gdje su zaposljavani politicki podobni, familija, rodaci, partijski poslusnici, oni koji su kupili posao novcem itd. Imaju zaposlenih i za tri takve firme. Kriminalan menadzment, kupovali nekakve vozove po bijelom svijetu samo da bi sebi nesto stavili u dzep. Ti vozovi po nekoliko godina stajali neiskoristeni itd... Sada zele svoju kradu i kriminal da svale gradanima na leda, da ture ruku njima u dzep preko akcize za gorivo cime bi ovo zaista bila savrsena pljacka opsteg dobra u reziji nasih svenarodnih politickih partija (mafija). Zeljeznica je samo jedna u nizu drzavnih firmi koju su politicari i korupcija pojeli a da nisu ni imale sanse da donesu neku korist ovom drustvu.
Ma ako se vrti vlast koja je bila 17 godina da Bog da mi išta ... ovo je katastrofa šta su nam učinili za svoju vlast... Ali evo, ima nekih novih snaga, SDP, koje su jako optimistični i obećavaju :)
Sta cete voziti kad drzava nije u mogucnosti sa par miliona maraka da pogura fabriku duhana u Mostaru pa da imate sta prevoziti.
Nikada duži tekst a manje istinitih činjenica. Turci izgradili prije 140 godina 100 km pruge, a danas Bošnjaci ni jedan metar za 20 godina.
To bi bilo dobroo sve bilo u , da doticni nije poceo uzimati sebi pare..