BiH
0

"Zeleni BiH" podržavaju štrajk radnika Mittal Steel Zenica

FENA
Podržavamo radnike Mittal Steel Zenica u njihovim opravdanim zahtjevima, uz segestiju da se kao šesti zahtjev pred poslovodstvo postavi uslov instaliranja savremenih postrojenja za smanjenje aero zagađenja, zbog zdravlja radnika li i građana Zenice, saopćila je danas stranka 'Zeleni BiH'.

U istom saopćenju 'Zeleni BiH' osvrću se i na posljednja dešavanja koja se tiču načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića, protiv kojeg je Federalna uprava policije podnijela prijavu zbog sumnje da je počinio djelo zloupotrebe položaja.

«Smajlović je dokazao da je načelnik svih građana, bez obzira na njihovo političko ili nacionalno opredjeljenje. Kao stranka koja se bori za socijalnu pravdu podržavamo njegov stav: «Vrijeme niskih plaća u Zenici mora proći», a za princip održivog razvoja njegovu poruku Mittal Steel-u: «O svemu smo spremni razgovarati, izuzev narušavanja ekoloških standarda».

-'Zeleni BiH' podržavaju zakonitost i kontrolu državnih organa i u tom slučaju od nadležnih federalnih institucija tražimo da ispitaju investicije u gradovima koji su krivi za godišnji deficit FBiH od sedam milijardi KM, dok Općina Zenica u tom deficitu ne učestvuje, kaže se u saopćenju stanke 'Zeleni BiH'.