BiH
4

Završeni "Zenički horizonti", u posljednjoj etapi 180 učesnika pješačilo 23 km

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Posljednja etapa "Zeničkih horizonata", u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma "Vedro", završena je proteklog vikenda, a u pješačenju je učestvovalo 180 učesnika.

Projekt "Zenički horizonti" uspješno je priveden kraju sa etapom "Sjever" u kojoj je 180 učesnika pješačilo 23 kilometra sa sjevera Zenice prema gradskom jezgru. Učesnici su svoju etapu počeli u selu Gladovići ,nakon čega su došli na zeničko izletište Smetovi, te se odatle uputili prema centru grada.

Najstariji učesnici etape bili su trojica 75-godišnjaka Uzeir Mehmedić, Edhem Telalović i Munir Šarić, dok je najmlađi učesnik imao tek pet godina.

Iz Udruženja "Vedro" izrazili su zadovoljstvo brojem učesnika u etapama koje su organizovali, kao i samom realizacijom projekta.

"To bi bilo to što se tiče našeg projekta. Napravili smo nešto novo u Zenici, edukativno, rekreativno, zabavno, prejeftino, a ipak, tako uspješno. Zahvaljujemo se svima na učešću, svim učesnicima kao i sponzorima i nadam se da su svi naučili nešto novo o kraju u kojem žive", kazali su iz Udruženja "Vedro".

Podsjetimo, Udruženje "Vedro" je u protekla četiri vikenda organizovalo projekat "Zenički horizonti" u kojemu je učestvovalo više stotina Zeničana, koji su imali priliku upoznati okolna mjesta Zenice sa četiri strane svijeta.