BiH
0

Zamjenik ministra Šepić i bh. studenti ističu važnost usvajanja zakona o visokom obrazovanju bih

FENA
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima studentskih unija univerziteta u Bosni i Hercegovini, a akcent je na prioritetnom usvajanju državnog zakona o visokom obrazovanju koji je u parlamentarnoj proceduri.

Taj zakon je označen kao veoma važan za reguliranje mnogih pitanja koja tište bh. studente.

Zamjenik ministra Šepić novinarima ja prije susreta kazao da je državni zakon o visokom obrazovanju prijeko potreban i da ga za dobrobit svih studenata treba donijeti što prije.

Današnji susret sa zamjenikom ministra Šepićem studenti vide kao priliku za uspostavljanje suradnje studenata svih univerziteta u BiH, i suradnje s predstavnicima vlasti, i tako, zajedničkim snagama, postizanje što boljeg stanje u oblasti visokog obrazovanja. Pritom, kako kažu, prvenstveno misle na efikasnije uključivanje studenata u reformu visokog obrazovanja, odnosno Bolonjski proces.

Studenti su, kažu, svjesni da se reforma obrazovanja i Bolonjski proces ne odvijaju očekivanom dinamikom i željenom smjeru i zbog toga od današnjeg, i svih narednih susreta ovakve vrste, očekuju razmatranje mogućnosti za efikasnije uključivanje studenata u taj proces.