BiH
87

Zakazana vanredna sjednica Univerziteta u Sarajevu povodom smrti dvije studentice

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U povodu tragične nesreće u kojoj su živote izgubile dvije studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, danas u 18:00 sati održat će se vanredna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu.

Nakon sinoćnje nesreće koja se desila u centru Sarajeva oglasio se i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) koji zahtjeva od ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Vlade KS hitnu smjenu policijskog komesara Vahida Ćosića i ispitivanje odgovornosti ostalih policijskih službenika koji su nadležni za provođenje propisa iz nadležnosti MUP-a KS zbog saobraćajne nesreće koja se u ponedjeljak navečer dogodila u Sarajevu.

U toku je i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo na kojoj se razmatra sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

Prije početka sjednice premijer KS Elmedin Konaković najavio je sankcije u slučaju pronalaska bilo kakve odgovornosti kada je riječ o nesreći koja se sinoć dogodila u Sarajevu.

Konaković je u razgovoru za Klix.ba kazao kako će svako ko bude odgovoran na bilo koji način odgovarati i biti sankcioniran.

Nekoliko neformalnih grupa građana najavilo je novo veliko protestno okupljanje ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, koje je zakazano za 20:00 sati.

Podsjećamo, u silovitom udaru Volkswagen Golfa ispred Zemaljskog muzeja BiH jedna djevojka je poginula na mjestu nesreće, dok je njena prijateljica podlegla povredama u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo. Obje djevojke su bile studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.