Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izgleda da sve probleme i posljedice rata u cijeloj državi snose samo građani federacije.Poticanje povratka finansira samo federacija, penzioneri sa prebivalištem u RS-u a koji su nekad radili na području federacije su dobili presudu da penzije primaju od federacije. Šehidske porodice čiji su najmiliji u:bijeni u RS-u dobivaju penzije od federacije umjesto od RS-a, kuće koje su popalili Srpska vojska i policija obnavlja federacija.itd itd itd....Izgleda da su nam političari najveći levati na svijetu.Evo sada će federacija otvarati radna mjesta u RS-u. i to sa BESPOVRATNIM sredstvima.(normalno).Mislim da će Federacija i napraviti koridor 5c kroz RS svojim bespovratnim sredstvima.
Od 53.000 građana koji su od početka godine zbog recesije u BiH izgubili posao, najmanje 20.000 nema nikakvu alternativu da prehrani članove svojih porodica, izjavio je predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Edhem Biber.
Na kakve povratnike to u zavodu misle.A šta je sa otpuštenih 50000 radnika koji su ostali bez posla. Dali to njihov novac sada zavod daje lažnim povratnicima koji imaju kuće na podrućju Federacije a vikendice (obnovljene stare kuće) u RS-u. Koliko je dosad bilo sličnih akcija.Daj mu kravu,daj mu ovcu, daj mu motokultivator ,daj mu materijal, pa su sve prodali ili zadržali a ostali na istom.A možda zavod parama radnika federacije želi razvijati privredu u RS-u. Ja pameti majko moja. Samo prićaju o održivom povratku a šta je sa održivim ostankom .Dali žele da i oni koji nisu izbjeglice sada to postanu idući trbuhom za kruhom.