BiH
116

Za vikend sunčano vrijeme u BiH, više temperature od ponedjeljka

Piše: M. N.
Nakon hladnog i tmurnog vremena slijedi sunčaniji period i toplija jutra. Kako nam je rečeno u Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ), naoblačenje će uslijediti tek i srijedu kada je moguće i malo kiše na jugu BiH.

Vikend će biti topliji i odličan za boravak na otvorenom. U subotu ujutro će biti nešto više oblačnosti i magle, a tokom dana će granuti sunce. U Hercegovini će biti sunčano. Jutarnja temperature od -2 do 4, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna između 9 i 14, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Nedjelja će biti nešto toplija i sunčanija od subote. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 10 do 15, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Jutra od početka nove sedmice će biti toplija.

"Jutarnje će biti od 2 do 6 stepeni, a dnevne između 17 i 18 stepeni. Uglavnom toplije. Naoblačenje slijedi u utorak poslijepodne u Hercegovini i u srijedu bi moglo pasti malo kiše", rekao je za Klix.ba Damir Šantić iz FHMZ.

Prema podacima accuweather.com, oblačno vrijeme prati će nas od 9. do 18. novembra nakon čega ponovo slijede ljepši, sunčani dani.