Komentari (152)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Papa Ivan Pavle II je prije svega bio čovjek, zatim ljudska gromada, a onda vjerski službenik. Naravno, treba mu odati poštu, to je najmanje što možemo učiniti, međutim, ljudski je, pitanje glasi, da li bi se isti složio da se utroši 76.000,00 KM na gradnju spomenika, ili bi zagovarao svrsishodnije trošenje istog novca na plemenite, ljudske potrebe.. P.S. Da budemo na čisto, nemam ništa protiv gradnje spomenika..
A kad ljudi isto pitaju kad se grade dzamije onda su islamofobi i komunjare :-)
A ima ih vise nego dovoljno u BiH. No ipak svaki dan nicu nove, i to pored toliko gladnih vjernika :-) Cudna ste sorta.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
jedan na trebevicu jedan kod katedrale...lose im u seheru skroz...
i da se s tobom 'raspravljam',salis se ?!
Ako u Sarajevu mogu postojati ulice i objekti nazvani po ljudima koji su okupirali i razorili našu srednjovjekovnu Bosnu, zašto se ne bi mogao napraviti spomenik čovjeku koji se zalagao za mir u BiH? Postavljam pitanje je li Sarajevo multietnički i multikulturalni grad ili je zatucana netolerantna sredina?
hoš da vidiš?
ajd, pošalji hin.
Stavite ga u Vukovar, i lijepo sa tekstom ispod na cirilici. Nema boljeg gesta za poruku mira " koji će trajno govoriti o dostojanstvu i slobodi čovjeka "!
Glupost. Nije on bio los, ali Franjo ga je u pola godine prevazisao i to govori mnogo.
Prvo saglasnost svih gradana ove drzave i gradana Sarajeva koji ce se pitati, jer nece odluku o tome donositi neki tamo predsjednik zvani Josipovic iz neke tamo druge korumpirane, manipulativne i juce novonastale siromasne balkanske drzavice. Bolje bi im bilo da ta sredstva podijele svom gladnom i nezaposlenom pucanstvu koje jede smece iz kontejnera da prezivi.
koliko su gladnih mogli nahraniti tim novcem,mislim da bi i papa bio ZA,odvoji za spomenik nekih 10 000 a ostatak daj gladnoj djeci
ipak je kraljica Katarina Bosnu ostavila Papi na čuvanje i red je da Jedan Papa ima svoj spomenik u Bosni.
realno vise se pika sta Zanzibarski predsjednik misli o BIH nego Kata ;) a bosnjani su historijski bili neprijateljski opredjeljeni prema papi,to sto je Kata bila u izbjeglistvu kod pape,ne daje joj za pravo da poklanja drzavu svom domacinu
pa vidi se koliko su bili neprijatelji s Papom kad je otišla u Vatikan.Tko to još u nevolji bježi svome neprijatelju.Osim bosanskih izdajica koji su za vreću brašna i manji porez izdali svoju zemlju i vjeru.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ne znam čime je čovjek zaslužio spomenik u Sarajevu ili bilo gdje u Bosni, ali dozvoljavam da nisam upućen. Ako većina tako hoće neka prave.
Pa ne sporim ja da se napravi spomenik, vjerovatno da je čovjek puno uradio, samo što ja nisam ništa vidio.
I licno bih ucestvovao u donaciji tako velikom covjeku , ali mi se cini da ce to biti podmetanje Sarajevu i BiH. Dovoljno je da jedna budala, a ima ih dosta, skrnavi spomenik i eto ti belaja i povoda za svakakve price, svadje i ko zna u sta se to moze izroditi. Mislim da to treba sacekati dok i BIH snaznije ne krene u promjene i dok nas prestanu dijeliti na mi i vi.
realno,sto ce u sred ferhadije papin kip? 100% ce biti redovno skrnavljen,a to ne zasluzuje papa
ex oriente,pa ja sam samo realan.ovo ce biti redovna zrtva mladih pijanih patriota bosnjackih
eto para bakiru za auto+
Hvala na spomenicima, ako ga budemo htjeli praviti imamo i mi para i nemojte skupljati po Zagrebu za Sarajevo molim vas.A bolje skupljajte za fabrike docemo mi i do spomenika polako...
budale skupljale pare a mogle su zaprijetiti vladi da ce zapaliti citavo sarajevo ako vlada ne obezbijedi pare za spomenik. za drugi put: pamet u glavu!
Guto da nije k r e p a o bi sada trebao biti u Hagu kao jedan od najvećih zločinaca u istoriji. A pogotovo je zločinac za područije bivše Jugoslavije. Ako podignu to smeće imaće gdje moj cuko da vrši nuždu, a nabaviću ih još da što više vrši nuždu oko Gute.
Siroki Brijeg hoce taj spomenik, dole ga postaviti!
Pored silnih vjerskih spomenika i institucija jos jedan. To je pravi izlaz iz krize i sromastva... Bravo za Sarajevo!
"Vaša prisutnost ima veliko značenje za nas Hrvate u BiH. Ona znači da mi tamo nismo sami i da ste vi s nama" Pa Puljiću dragi to tamo je valjda Vaš dom a ne vi tamo niste sami.