Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prema dosada napisanim komentarima može se zaključiti da je posjećenost ovog portala velika što zaslužuje veliku pohvalu. U nekim od komentara se vidi ograničenost i tvrdoglavost kao na primjer ako ne misliš isto kao ja onda si ti neprijatelj. Gospodin Hadžiomerović dakako ima svojih dobrih i loših komentara kao i većina nas, moja jedina zamjerka gospodinu Hadžiomeroviću jeste da se više puta primjetila naklonost SDP-u a posebno gospodinu dr. Lagumdžiji, time samim daje na znanje da nije objektivan novinar. Pomenuti fizički napadi svakako ne zaslužuju nikakvo pravdanje već zakonsko gonjenje. Što se tiće prozvanih od strane gore navedenog novinara imaju tužilaštvo pa ako nije istina što novinar tvrdi neka ga tuže. Oni koji pravdaju pojedine prozvane neka se zapitaju malo i o njihovima stavovima i izjavama(i iznenadnom bogatstvu). Pojedinci u ovoj državi su se predali poslu pa su i zaradili, nemoguće je da su svi lopovi. Da bude malo jasnije ja sam BOSANAC, manjina u ovoj državi.
Volio bih da mi neko kaže ima li kod nas odgovornosti za javno izgovorenu riječ i ako je ima u čemu se ona manifestuje. Kada to kažem mislim na riječ na radiju i tv i na riječnik koji pojedini novinari koriste. Naravno da ima pojedinaca koji žele novinare ućutkati što je opet druga priča.
Bakir je sup.ak jedan kroz jedan. To kazem ja, osoba koja je protiv svih nacionalista, i sovinista, ali isto tako i protiv sup.cina koji zloupotrebljavaju prava novinara koji posteno rade svoj posao. Bakir kaze kako je njegova ranija konstatacija o ljudima iz Bukovice: \"da su to divljaci u srednjovjekovnom zanosu\" potvrdjena ovim dogadjajem u Trebeinju?! Elementarna logika nam govori da se kruske ne mogu dokazivati jabukama. Ovo je svojevrsno pripremanje alibija za Bakirovu ekipu da svaku kritiku okarakterise kao napad divljaka iz srednjeg vijeka. To nisu novinari nego pic.ke koje se sluze seljackim folovima.
Nije uredu onako pricati na osnovu \'\'rekla kazala\'\' o osobi u koju postuje veliki broj ljudi . Recimo vladika Grigorije , ima veliki ugled u srpskom narodu. I visoki je crkveni velikodostojnik kod pravoslavaca. Postoji mogucnost da im bude i patrijarh . Odakle pravo da ga Bakir i Vaskovic nazivaju banditom... A onda se ko fol cude za reakciju!?
Taj covjek i tuzi i sudi i presudjuje.U jednom se slazem s njim...nece izaci na dobro.Ta emisija je toliko bolesna , na nekome se moraju slomiti kola.
Nema to veze sa slobodom govora i novinarstvom , taj covjek je obicna jalija.
blago nama sa takvim nadri novinarima
politicari su i krivi za ovo oni sire mrznju
Nije Bakir kriv za crnilo u BiH. Jest da ponekad pretjera, sto jest, jest... al ja volim gledati \"60 minuta\". Ako mi se ne svidja emisija tog ponedjeljka, onda samo okrenem na neki drugi kanal i gotovo. To preporucujem svima, ako vam se ne gleda i ne svidja \"60 minuta\" onda je nemojte gledati. Sto se ne bunimo za sve one glupave serije i reality programe na tv-u, koje nas zaglupljuju i daju pogrešne poruke djeci!
Ovo je uzasno i neki od komentara su jos uzasniji. Kakav bezobrazluk i kakva sramota da u BiH ne moze ni da funkcionise jedan obican politicki magazin. Tuzno je da se istina gura pod tepih i novinari se pale na lomaci zbog iznosenja fakti i komentarisanja. Ovo je jos jedan primjer da BiH nije ni spremna na demokratiju, da narod i nije zasluzio nista bolje (jer eto usmjerava energiju na pogresne stvari umjesto da mjenja sistem) i da je sloboda novinarstva i misljenja na totalno pogresnom mjestu u BiH. Treba eto svima podijeliti toljage i vratiti ih u pecine pa nek sprovode svoju politiku. Sramota. Za taj narod, ovce, i ne treba nista bolje no jedan coban sa dobrom toljagom. Napadati novinare, razbijati stakla, stititi pedofiliju! Eh, svaka vam cast! Divan primjer pokazujete svojoj djeci, buducnosti BiH, i svijetu! Mislila sam da je strasno sto se BiH vratila u srednji vijek, ali ovaj povratak u kameno doba je zastrasujuci!
Podsjeticu na novinara kojeg ste vjerovatno zaboravili: Bob Woodward dobitnik Pulicerove nagrade za svoja djela itd... Balkir radi upravo svoj posao \"istrazivacko novinarstvo\", u cemu je problem ??? Sto se ne dignete i kritikujete iste one koji vas pale, loze i zare ?? Toliko buke i negativnih komentara o njemu, Vaskovicu i 60 minuta generalno. Najbolje bi bilo da neko od politicara padne na osnovu njegovih reportaza i onda bi vjerovatno i kriticizam na njegov racun bio smanjen http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Woodward
Miraleme tebi je mozak vec otkazo, sto se mene tice tvoju \"tvrdnju\" mozes komotno i realizirati!! mozak ti je vec mrtav, a tijelo jos u funkciji (eto tek tako da mozes raditi kao fizikalac)
Koji ste vi papci sto nedozvolite da je istina ugledna. Najdraze bi vam bilo da vam idalje budu komunisti i nacionalisti na vlasti, a ponasanjem na netu sa nekim izjavama protiv Bakira stitite dodika i cerica!! Volite vise j.b.tita koji nikad (kao dodik) nije priznao Bosance (muslimane tek1974 na pritisak islamskih zemalja zbog nafte) i na osnovu dovedenih vehabija vam je ceric ugled!!!! Netreba vama istina, nego jednostavno zamazivanje ociju........
SMETLJARI JEDNI NE ZNATE STA PRICATE. BAKIR JE LEGENDA BIH AKO,IKAD BUDE KANDIDAT ZA LICNOST GODINE IMACE SIGURAN GLAS OD MENE.VODI JEDNU OD NAJBOLJIH EMISIJA U BIH I NAJDRAZE MI JE KAD PRICA O SMETLJARU IZ LAKTASA (MILETU D.). TOLIKO
U ovoj vještačkoj državi danas živi 80% divljih i 20% normalnih ljudi!!! Ne razikujemo se mi po vjeri, nacionalnosti i boji kože.... Ljude na komplet Balkanu možemo podijeliti u dvije grupe i to na DIVLJE i NORMALNE, s tim da su, nažalost, ovi DIVLJI u većinii!!!!