Bakir Hadžiomerović
0

"Vlasti moraju djelovati prije nego neko strada"

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Urednik političkog magazina "60 minuta" Bakir Hadžiomerović upozorio je još jednom institucije vlasti da omoguće normalne uslove za rad ekipi FTV-a, kako bi se spriječile moguće kobne posljednice.

"Jučer je to bila Gluha Bukovica, danas Trebinje, a sutra ko zna koji grad i koji ljudi. Ovim se još jednom dokazuje naša konstatacija da su to divljaci u srednjovjekovnom zanosu koji traže glave novinara magazina "60 minuta", kazao je Hadžiomerović za naš portal.

Dodaje da je ovo nastavak kampanje kriminalno-mafijaških krugova u BiH usmjerene protiv ekipe političkog magazina, te da novinarima koji odlaze na teren niko ne može garantirati sigurnost.

"Policija Republike Srpske jučer je jednim dijelom dobro radila svoj posao, i to kada su evakuirali našu ekipu iz Trebinja, ali skandalozno je to što im nisu omogućili pratnju sve do sigurne teritorije. Još jednom pozivam institucije vlasti da rade svoj posao, prije što neko ne izgubi glavu", poručio je Hadžiomerović.

Podjećamo, novinar Slobodan Vasković i njegova ekipa napadnuti su jučer kada su pokušali snimiti crkvu u Trebinju. Dvije osobe, vozač vladike Grigorija i njegov rođak, verbalno su ih izvrijeđali i pokušali oduzeti kameru. Ekipa se sklonila u prostorije "Pokreta za promjene" Nikole Sekulovića, a u tom trenutku kuću je opkolila grupa od 30-ak ljudi koji su fizički nasrtali na kuću u namjeri da napadnu ekipu FTV-a i Sekulovića.

U pratnji specijalne policije Slobodan Vasković je uspio napustiti Trebinje. Međutim, nakon 40-ak kilometara, u blizini Ljubinja, policajci iz pratnje su kolegama rekli da mogu sami nastaviti put.

Nedugo nakon toga ponovno su napadnuti, razbijena su stakla na automobilu u kojem su se vozili. Od policijske patrole u Ljubinju zatražili su da ih doprate do sigurne teritorije.