Prekid od 26 sati
41

ViK u 01:30: Kvar popravljen - voda puštena u sistem; Građani u 6 sati: Vode još nema

D. Be.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" tokom noći saopćio je da je završen popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu i da se voda počela puštati u sistem oko 01:30 sati.

Iz ViK-a su naveli da očekuju normalizaciju vodosnabdijevanja nakon što se sistem napuni.

Koliko će trajati punjenje sistema odnosno kada će voda konačno poteći na slavinama - nije poznato do trenutka objave ovog članka u 6 sati.

Ipak, građani Sarajeva koji su se javili redakciji portala Klix.ba, vode nisu imali ni jutros oko 6 sati, što je duže od četiri sata nakon što je ViK saopćio da je kvar otklonjen.

To znači da je zbog otklanjanja kvarova, veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine duže od 26 sati bez vode, iako je prvobitno najavljeno da će se radovi okončati do večernjih sati u nedjelju.

Ono što je također postalo problematično jeste da je, uprkos zalihama vode koje su građani napravili, vode sinoć nestalo i u brojnim trgovinama i supermarketima s obzirom da su građani počeli masovno kupovati velike količine vode.

Iz ViK-a je saopćeno da su tokom otklanjanja kvarova nailazili na dodatne probleme, a radove su otežavali i vremenski uslovi.

Naselja koja su ostala bez vode su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.