Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dodik i covic prave novu krizu, samo im fale jos partneri iz SDA, to su navikli raditi zadnjih 20 godina pred svake izbore
U pravu si,a SDA pomaze da se ta kriza produbi,zalazuci se za Sarovica.Odjednom im SDs preko noci postao dobar,ali ako se sjetimo rata i vremena prije rata znacemo da te dvije stranke i jesu prirodna koalicija,zajedno su nas uvukli u rat.
Koja je bijeda od covjeka ovaj Covic - prosto nevjerovatno. Nastavlja lizati DoDickove hemoroide. I kasnije se nesto zali na neravnopravnost, na Federaciju itd... Ša nek mu vozd pomogne, *** li ga on u stau.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Igra vecine....... Ne mozes ti nista uraditi sam i da hoces kada ti treba 2/3 glasova.... bem ti ovu drzavu
igra bandita koji nas jebu godinama...svakim danom zaostajemo za ostalim drzavama u evropu.. generacije mladih ljudi nista ne ostvaraju zbog tih "prijeko potrebnih vecina"
Polako momci. Mislim da je ovo nekakva greska. Ubijedjen sam da po poslovniku o radu Vijeca ministara - treba barem jedan glas iz nekog naroda, da bi odluka bila validna. Sve i da nije tako - Parlament mora potvrditi ovu odluku - a to nece ici bez podrske SDPa, SBBa i SDA. Pa jos Dom naroda nakon toga. Vidjecemo koja ce od te 3 stranke izdati drzavu BIH.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nista pojedinacno, samo izmjena sveg rukovodeceg kadra je prihvatljiva.
Smjenjen je ministar koji je odgovorno radio svoj posao! Aferim!
Izlika,razlog SNSD-aza smjenu Šarovića da je Šarović stavljao interese BiH ispred RS-a.E sada ma koliko to meni zvučalo glupo baš da vidim da li će SDP i SBB glasati u skupštini za smjenu pod ovakom izlikom.Pošto su u vijeću ministara glasali protiv valjda bi tako trebali i u parlamentu.Ili je sve ipak bila samo gluma za narodne ovce ???
Rijedak, a mozda i jedini osvjesceni covjek i ministar Mirko Sarovic. Da je u Americi, imao bi siroke puteve za predsjednika a vi kurvini sinovi (mislim na ove koji lizu jaja Dodiku), glasajte protiv naj uspjesnijeg medju vama. Kriv je, jer voli rodjenu zemlju i nema kucu od 5 miliona kao lepi Cole i onaj klempavi Dr. LJubic,sto je lomio djeci ruke nazivo, bez sedativa. Bjegom i lutanjem u politici mislio je Bogu zamesti trag. Al mu se vratilo pa ih on sad trosi. Hrvatska sjeba svoje HDZ kadrove, a nama ostavise cak 2. Sranje. Boce su spremne, zaronjavam veceras, pravac Amerika. Ako se ne nasucem na jednom od onih silnih poluostrvsko, ostrvskih hrvatskih prepreka.
Vidi ti Alastaira Campbella,ne da Lagumdžiji da smijeni Šarovića!
Majstor spinovanja istine iz Engleske vraca se ovamo da pomogne odlazecem i omrazenom SDP-u da povrati povjerenje kojeg nema. Tako je nacional-socijalisticka SPS Ivice Dacica u Srbiji od fasisticke organizacije postala "ozbiljan demokratski partner" Zapadu, kada je Alastair Campbell, dosao i ponudio da spinuje istinu i od lopova Dacica pretvori u postenjacinu, bas kako je tvrdio da u Iraku ima ortuzija za masovno unistenje za Tonyja Blaira a nije ga bilo. Lagumdzija je stvarno dotakao dno i platit ce na izborima, bas kao sto je 2002 godine dozibio debakl od SDA zbog Alzirske grupe, 7 maja, 11 septembra, mase nezaposlenih, prodaje domacih banaka austrijancima itd...
rafaelo pricekaj ima jos parlament,dom naroda...tamo ne moze bez sdp-a ili sda...mozda je ovo Campbell zlajina taktika...najbolje da sacekamo...
Alastaira Campbella
Ova trojica mi lice malo na ovo http://tinyurl.com/pravaslikazene
Ovdje je najveci problem Jugosloven iz Zapadne Hercegovine Dragan Covic, nasljednik politike Gojka Suska i Mate Bobana.HDZ koji on predvodi, kako kaze "jedini legitimni predstavnik Hrvata", koalira i lize se sa Dodikom.Oni i dalje stvarno misle da je Dodik "razbijac Bosne i Hercegovine"?Pa pod Miletom su Srbi nazadovali decenijama. On je bio koristan za njih za svakodnevnu politiku, lajuci protiv Islama, Bosnjaka, Sarajeva i BiH, a dugorocno za 8 godina vladavine unazadio je i opljackao Srbe. Jos uvijek se odrzava na prici o otcjepljenju. Sta je on uradio po pitanju otcjepljenja za 8 godina?Covic isto tako vrti pricu o "drugoj izbornoj jedinici u FBiH", "o majorizaciji", "o trecem entitetu i inim sranjima".Covica je davno trebalo smijeniti prvog, on je bio uklonjen iz predsjednistva BiH 2003 god, no i dalje se odrzava, i bulje profasisticku mrznju kroz izmisljanje pitanja ugrozenosti Hrvata. Eto neko dosao iz Sarajeva u Zapadnu Hercegovinu, pa poceo da kolje Hrvate, a Covic ih brani.
sjeća li se itko mojih komentara kad je šarović donio onu odluku? "jel se neko sjeća šta sam reko?"
Vijeće ministara može održati sjednicu i odlučivati ako sjednicama prisustvuje više od polovine članova Vijeća ministara, od kojih, vodeći računa o članku IX.3. Ustava Bosne i Hercegovine, najmanje po dva iz svakog konstitutivnog naroda.
Lagumdzija nije bio na sjednici, sto znaci Bosnjaci nisu imali dva predstavnika, sto znaci odluka o Sarovicu se treba ponistiti.
Članak 18. Vijeće ministara donosi akta iz svoje nadležnosti većinom glasova od ukupnog broja svojih članova o svim pitanjima i temama o kojima u daljnjoj proceduri konačno odlučuje Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine. O ostalim pitanjima Vijeće ministara u pravilu odlučuje konsensusoma osobito o propisima, imenovanjima i postavljenjima iz djelokruga Vijeća ministara, Poslovniku i njegovom tumačenju. U slučaju da se konsenzus ne postigne, predsjedatelj Vijeća ministara saziva člana odnosno članove Vijeća ministara koji je (su) protiv kako bi se postiglo rješenje. U slučaju da konsensus ne bude postignut u roku od sedam dana ni na taj način, odluku donosi Vijeće ministara većinom glasova koja podrazumijeva i po najmanje dva člana iz svakog konstitutivnog naroda.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Evo ovako to ide...Poznato je,da je jedne prilike F.Tuđman rekao,kad su se žalili,da je neki HDZ-ovac idiot,nesposoban i koješta...F.T. je na to odgovorio...,,Nije važno da je pametan,važno je da je NAŠ...
STO LAZU DA SU LAGUMDZIJA I HADZIC BILI PROTIV????? Heh picke crvenokmerske, opet lazu. Ne moze nijedan ministar biti smijenjen bez vecine iz sva tri naroda.
Kako je glasao Zekerijah Osmic, kadar centrale SDP-a, koji je ministar odbrane?
jesu to onog sandzakliju s foruma odveli sintori u pazar???
BLA BLA BLA SAMO TO ZNATE HAJDE DA DIZEMO REVOLUCIJU DA IM LUPAMO IMOVINU JEDINO JE TO RJESENJE NEMATI MILOSTI PREMA NJIMA 20 GODINA MI SMO BUDALE SAMO SILA FINO NE MOZE ...........................
Svaka cast SDPu i SBBu sto nisu podrzali ovu odluku koja je stetna po drzavu BIH. Zanima me kako je ovo moglo proci kao odluka - kada se radi o klasicnom preglasavanju ? Zar nije potreban barem jedan Bosnjacki glas u vijecu ministara da bi odluka bila validna ?