Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klizišta su uvijek postojala i postojaće poradi samih geoloških uvjeta, vremenskih utjecaja i tektonskih poremećaja. Ali zato postoje stručne službe koje bi morale preventivno djelovati i ne davati dozvole za bilo kakva građevinska radilišta ako se radi o mjestima koja mogu biti izvorom opasnosti po ljudske živote i uzrokovanju materijalnih šteta većih razmjera.
...samo i dalje gradite kućetine na svakom je.benom pikliću kojeg vidite okom i naravno o običaju posjecite svako drvo u radijusu 2 kilometra od kuće kao po običaju...i bit će još odrona :-) sve je na vama! ništa nije božje davanje, nego ljudskih ruku djelo! i ne kmečite!
Kad kliziste krene ni drvo ga nemoze zaustavit,jednostavno to je do sastava zemljista.Evo gdje ja zivim kliziste je povuklo jedan dio sume,dok na drugoj strani golo brdo idealno za klizista mirno,nista ga nije ni okrznulo
...nije to drug do jednog stabla...nego sistematskog uništenja šuma i šuma, iznad i tvojih sela i svega što ti okom možeš vidjeti...sistematski se priroda narušila... a da ne govorim koliko je kuća napravljeno gdje nikad nisu smjele biti...tu dovedene kanalizacije, odvodi slivovi voda... rijeke zapušene smećem, korita neodržavana, začepljena...2 miliona ljudi se slilo u tok rijeke bosne od sarajeva do zenice i desno do tuzle! nije slučajnost što se ovo sve dešava unazad par godina...promjenjena demografija teritorije koja je za sobom povukla i novu demografsku sliku povečanja gradnje na ograničenoj teritoriji uz nepoštivanje nikakih ama baš nikakvih pravila, zakona, normativa te usljed i našeg nonšalantnog ponašanja rekao bih kaubojskog i ne domačinskog... ima za rezultat to što ima! ponašamo se ko nomadi koji dodju na jednu teritoriju žive dok sve ne unište oko sebe i onda idu dalje!