...samo i dalje gradite kućetine na svakom je.benom pikliću kojeg vidite okom i naravno o običaju posjecite svako drvo u radijusu 2 kilometra od kuće kao po običaju...i bit će još odrona :-) sve je na vama! ništa nije božje davanje, nego ljudskih ruku djelo! i ne kmečite!
Kad kliziste krene ni drvo ga nemoze zaustavit,jednostavno to je do sastava zemljista.Evo gdje ja zivim kliziste je povuklo jedan dio sume,dok na drugoj strani golo brdo idealno za klizista mirno,nista ga nije ni okrznulo
...nije to drug do jednog stabla...nego sistematskog uništenja šuma i šuma, iznad i tvojih sela i svega što ti okom možeš vidjeti...sistematski se priroda narušila... a da ne govorim koliko je kuća napravljeno gdje nikad nisu smjele biti...tu dovedene kanalizacije, odvodi slivovi voda... rijeke zapušene smećem, korita neodržavana, začepljena...2 miliona ljudi se slilo u tok rijeke bosne od sarajeva do zenice i desno do tuzle! nije slučajnost što se ovo sve dešava unazad par godina...promjenjena demografija teritorije koja je za sobom povukla i novu demografsku sliku povečanja gradnje na ograničenoj teritoriji uz nepoštivanje nikakih ama baš nikakvih pravila, zakona, normativa te usljed i našeg nonšalantnog ponašanja rekao bih kaubojskog i ne domačinskog... ima za rezultat to što ima! ponašamo se ko nomadi koji dodju na jednu teritoriju žive dok sve ne unište oko sebe i onda idu dalje!
Prikaži sve komentare (5)