BiH
0

Većina članova dobojskog PDP-a prešla u SNSD

FENA
Partija demokratskog progresa (PDP) više ne postoji u Doboju, konstatirano je danas na pres-konferenciji Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u koji su se učlanili bivši dobojski PDP-ovci.

Predsjednik dobojskog Općinskog odbora SNSD-a Miodrag Marković kaže da je veći dio općinskog odbora PDP-a prešao u SNSD nezadovoljan politikom dojučerašnje stranke, a da su u SNSD-u "prepoznali pravu politiku".

"Oni žele boljitak RS i Doboja i shvatili su da su SNSD i Milorad Dodik put kojim oni treba da idu", naveo je Marković.

Bivši predsjednik dobojskog Općinskog odbora PDP-a, a sada član SNSD-a, Bojan Starčević kaže da je podnio ostavku na funkcije u PDP-u i s većinom članova prešao u SNSD.

"Ta odluka je donešena bez bilo čijeg utjecaja i pritiska", rekao je Starčević i naveo da za istupanje iz PDP-a postoji više razloga, među kojima je i loša saradnja centrale stranke s dobojskim odborom te nerazumijevanje za probleme u kojima su bili.

Na pres-konferenciji u SNSD-u u Banjoj Luci danas su bili i još neki bivši funkcioneri dobojskog PDP-a, koji su sada prešli u SNSD.

Iz PDP-a su još jučer saopćili da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku o raspuštanju Odbora u Doboju, zbog katastrofalnog rezultata na prethodnim izborima i lošeg rada u periodu nakon izbora.

Naveli su i da su isključili iz članstva PDP-a Bojana Starčevića iz Doboja, dok on danas tvrdi da saopćeni razlozi za njegovo isključenje nisu tačni.

Predsjedništvo PDP-a je, međutim, istaklo i da je jedan broj članova u Doboju, na čelu sa Starčevićem, vodio razgovore sa visokim funkcionerima SNSD-a, isključivo u cilju pojedinačnih interesa i ličnih motiva, zanemarujući interese PDP-a.

I predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Tesliću Dragan Bogdanić tvrdi da bi se slična situacija kao u Doboju mogla dogoditi i u Tesliću.

"Nadamo se da će članovi PDP-a u Tesliću slijediti kolege iz Doboja", naveo je Bogdanić.