BiH
1

Usvojena odluka o kreditu od 8 miliona KM za projekte KS

FENA
Skupština KS
Skupština KS
Odluka o zaduženju kod UniCredit bank d.d. Mostar za kredit od osam miliona KM usvojena je na današnjoj sjednici Kantona Sarajevo, a sredstva će biti utrošena za realizaciju projekata Kantona Sarajevo.

Tako će za kupovinu stanova u vlasništvo za boračku populaciju biti izdvojen 1,5 miliona KM, četiri miliona KM planirano je za rješavanje imovinskopravnih odnosa (XII transverzala - južna longitudinala), za uređenje gradskog groblja Vlakovo planiran je jedan milion KM.

Za predinvestiranje u rješavanju imovinskopravnih odnosa za pokretanje individualne kolektivne stanogradnje u skladu s prostornim planom KS-a predviđen je milion KM, dok je 420.000 KM planirano za rješavanje imovinskopravnih odnosa u industrijskim zonama Ilijaš, Hadžići, Vogošća, Ilidža.

Šef Kluba Stranke za BiH Besim Mehmedić upitao je koliko su kamate za ovaj kredit, a ministar finansija Mirza Sendijarević kazao je da će kamata na ovih osam miliona biti 2,5 miliona KM na šta je Mehmedović kazao da se onda Kanton zadužuje za 10,5 miliona KM i tokom glasanja Stranka za BiH bila je suzdržana.