Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto malo Klix ne istraži ovu temu bolje. Zašto ne napišete da će: 1. Povećanje akciza na uvoz mlijeka i mliječnih proizvoda povećati cijene maslaca, voćnih jogurta, kajmaka, sira… . Svi ovi proizvodi se uvoze jer se ne proizvode u BiH. 2. Da će zabranom uvoza mliječnih proizvoda tržište BiH ostati bez maslaca, voćnih jogurta, pudinga I drugih prerađevina koji se ne proizvode u BiH 3. Da nema povećanja uvoza mlijeka iz EU kako kažu farmeri jer je višak mlijeka na tržištu isključivo domaće, a nastao je zato što nam je EU zabranio izvoz zbog nekvalitete. 4. Da je naše mlijeko nekvalitetno I da ne ispunjavaju standard EU. Svega 30% domaćeg mlijeka ima dobar kvalitet, 70% mlijeka je ispod standarda. U BiH ima oko 20.000 farmera, 85% njih ima manje od 5 krava na farmi. Oni proizvode nekvalitetno mlijeko i u nehigijenskim uslovima, a ne žele ulagati u opremu jer im se ne isplati. A i malo provjerite ovog Usorca i vdjećete o kakvom nasilniku i kabadahiji se radi.
Voćni jogurt, kajmak i sir se proizvode u Bosni i Hercegovini, kako te nije stid lagati?! (ostalo neću ni komentarisati)
Dosta nam je tudjeg kajmaka, dok drugi kupe nas... Podrska!