BiH
125

Uskoro udruženje na nivou BiH: Samohrani roditelji KS, SBK i TK zajedno se bore za bolji život

Klix.ba
Udruženje samohranih roditelja KS "Jedan manje – One less“ u 2014. godinu ušlo je krupnim koracima. Samohranim roditeljima, odnosno članovima udruženja iz Sarajevskog i Srednjobosanskog kantona priključili su se i članovi ove populacije iz Tuzlanskog kantona.

"Strateški cilj udruženja jeste djelovati na nivou države BiH. Za takvo djelovanje potrebno je registrovati isto udruženje u minimalno tri kantona što smo uradili i tako stvorili uvjete za aplikaciju na državnom nivou“, rekla je za Klix.ba Muamera Činjarević, predsjednica udruženja.

Osnivačkoj skupštini udruženja u Tuzlanskom kantonu prisustvovali su samohrani roditelji kojima je potrebna pomoć, podrška i ruka prijateljstva onih koji ih razumiju.

"Izabrani su organi ovog udruženja i od njih se očekuje da će po uzoru na rad istog iz Kantona Sarajevo gdje će bit centrala ovog udruženja nastaviti širiti ideju i boriti se za prava ove marginalizirane populacije koja je svakim danom sve mnogobrojnija, ne samo kod nas nego širom svijeta“, rekla je Činjarević.

Članovi udruženja vrlo su aktivni i trude se na sve moguće načine pomagati jedni drugima. S tim ciljem bit će sprovedena i akcija u februaru (1., 2., 8., 9.) ispred trgovačkog centra Mercator na Socijalnom u Sarajevu gdje će volonteri prikupljati prehrambene artikle koje budu donirali dobri ljudi.

"Od prikupljenih artikala napravit ćemo pakete koje ćemo podijeliti ugroženim članovima ove populacije. Također, imat ćemo podjelu paketa pomoći i 31.1. te u subotu 1.2. kada ćemo pomoći 35 najugroženijih članova ove populacije“, istakla je Činjarević.

Inače, u Novu godinu ušli su podjelom paketića u KS i SBK, te su uveselili 180 djece.

Za više informacija o udruženju posjetite web stranicu www.usr.ba ili Facebook stranicu udruženja.