BiH
9

Upala u rijeku u Požegi: Spasioci tragaju za Bišćankom Aldinom Porić

Piše: E. F.
Djevojka za kojom se traga (Foto: 24 sata)
Djevojka za kojom se traga (Foto: 24 sata)
Hrvatske spasilačke službe intenzivno tragaju za Bosankom Aldinom Porić nakon što je sinoć zajedno sa još jednim mladićem uapala u rijeku Orljavu u Požegi.

Osmanaestogodišnjakinja je bila u društvu mladića A. P. (20) kada su nesretnim slučajem na brani upali u rijeku. Mladić se uspio spasiti i nekako izaći iz vode, ali djevojci još uvijek nema ni traga. Spasilačke službe djevojci ne daju mnogo šansi.

Djevojka je navodno ostala zarobljena ispod slapa. Na teren su izašli GSS-ovci, ronioci, policija, vatrogasci. Uvjeti za potragu su loši, voda je hladna, a brana se ne može zatvoriti jer bi za to trebalo 24 sata. Pretraživat će rijeku Orljavu s lijeve i desne strane, do pet km nizvodno.

"Pretražili smo područje oko slapa. Radi se o vrlo složenoj potrazi jer je voda na tom mjestu vrlo brza i vodostaj je visok. Evidentno je da tražimo tijelo jer nakon toliko vremena od samog pada u vodu nema nikakvih izgleda da je djevojka živa", kazao je za Klix.ba načelnik požeške stanice HGSS-a Dario Švajda.

Nacionalna evidencija nestalih osoba objavila je u četvrtak profil Aldine Porić. Djevojka je rođena 19. jula 1996. u Bihaću (BiH). Živi u Požegi u ulici Svetog Roka 76. Visoka je 165 cm, ima ravnu smeđu kosu, velike smeđe oči i okruglo lice. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičastu pernatu jaknu, crnu košulju, sive traperice i bijelo-roze Nike tenisice.