Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vratite: 1. januarsko-februarski, 2. aprilski, 3. junsko-julski, 4. septembarski, 5. oktobarski ( socijalni ) rok, Bolonja kao sistem skolovanja je davno mrtva cak i u Bolonji.
Mrtva je već 1200 godina otkad psotoji univerzitet u Bolonji. Samo veliki univerziteti daju velike kadrove koji stvaraju dobit sebi i zjednici a kod nas je trend U SVAKOJ MJESNOJ ZAJEDNICI PO UNIVERZITET ! A kompetitivna prednost je: PRIZNAJE se u britaniji, AMerrici, Turskoj, dakle studiraj ovdje radi tamo. A nekad je bila kod nas deviza studiraj tamo gdje ćeš raditi rode !
@kuga Da ne bi bilo nesporazuma ne uvoze kadrove nego grubo rečeno sirovine od kojih tešu kadrove za svoje industrije monopolističkog tipa. Sad će mladi student idealista jeknut: pa zar ni u ovom svijetu nema pravde i principa, a ja citiram omrznutog predsjednika ( šta ćeš i od takvih se uči) SVE JE TO EKONOMIJA JOE !
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Da je septembarski rok postojao prošle godine, ja ne bih zbog samo jednog ispita obnavljala godinu na jednom od najtežih fakulteta u UNSA. Onaj ko ovo nije doživio, ne može znati koliko je teško i stresno pomiriti se sa činjenicom da gubiš godinu života zbog nekoliko ECTS bodova, lošeg sistema i Bolonje. Nadam se da će ovaj odlični prijedlog Studentskog parlamenta biti usvojen.
Udaj se mani se knjige...
UKINUTI DZEVADA TERMIZA !!!! PROLAZNOST NA ISPITU ISPOD 1 %,DA LI JE TO DO STUDENTATA ILI DO NJEGA ?? VISE OD 90% STUDENATA NE RAZUMIJE MATERIJU KOJU DOTICNI PREDAJE I KAKO CE BITI U STANJU DA NAUCE AKO NE ZNA DA PREDAJE...
NAPOKON
reformska agenda
Dajte im 16 rokova majku im neradničku
Majku ti neradnicku,u Bosni niko ne moze doci do posla,ako nema stele i ti ces nesto reci.Vidi se da si glup,idi guli krompire i na spavanje.
@Punac Tršnjica je ba u pravu.. zamisli da na Pravnom fakultetu UNSA imaš za svaki ispit minimalno tri roka, ako si vanredan imaš 5 rokova za preedmete iz prvog semestra.. koliko moraš biti lijen da padneš? Npr, možeš izaći 3 ispita u januaru, 2 u februaru, 3 u junu, 2 u julu, i ostane ti još septembar kao vadiona, i eventualno socijalni ako ga odobre. Pa ti skontaj je li to teško.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ja imam para ko blata ne treba mi fakultet, kad hodam čaršijom bacam petače iza sebe ko kum na svadbi da se raja gomba, nekad bacim marku da i sirotinja sta pokupi
Za ove što govore kako je po starome sistemu bilo teže, kako bolonja olakšava stvar samo zelim da kazem: Vjerujte mi, bolonja je samo na papiru, mnogi profesori ne poštuju bolonju i sami to kazu na pocetku predavanja i rade po svome, tj. na starom smo sistemu vjerujte mi. I mi isto moramo milion eseja uraditi, milion testova, milion seminarskih, kako bi uopste imali pravo izaci na zavrsni ispit.
Budimo realni, veliki dio nasih studenata su trube i ne bi im pomoglo ni da imaju rokove svake 2 sedmice i kad izadju na socijalne rokove to je u nadi da ce ovaj put prepisati. Mali je broj onih kojima ti rokovi zaista nesto znace i njima zelim srecu, da poloze. Ovim ostalim zelim da se opamete i pocnu da uce jer u prethodnom sistemu ne bi mogli poloziti vise od jednog predmeta po semestru, daj Boze i toliko.
upravo to, jer dobrim studentima taj rok nije ni potreban a cak ni septembarski izuzev mozda na bas teskim fakultetima kao medicina ili gradevina a za ove politicke nauke i take gluposti
Al ga šupljira ovaj Zahiragić. Kako su studenti dopustili da ih jedan SDA pijun, polupismeni šaner predstavlja? Mogućnost ponovnog ispita u septembarskom roku je dobra ideja ali radi skroz druge argumentacije nego što je ovaj čimpanza predstavio.
@RationalEconomist Kako si mizeran. I ja sam mislila da je Zahiragić SDA pijun sa nekim homofobičnim i iskrivljenim stavovima, ali sad vidim da sam bila u krivu. Zahiragić je prije svega osoba koja zna šta radi i šta funkcija predsjednika SPUS-a predstavlja. Da je stranački poltron, ne bi se borio protiv sadašnje situacije (koja mnogim stranačkim čimbenicima itekako odgovara). Treba biti realan pa pohvaliti osobu koja to zaslužuje, pa makar se i ne slagao sa njom u ostalim segmentima. Svaka čast Zahiragiću!
@bosnajejedina Izuzetno cijenim tvoje mišljenje, međutim ne slažem se. Svojom pojavom nerijetko sramoti ostale studente, počevši od onih snimaka upućenih Šešelju na Pravnom fakultetu pa nadalje, kalja obraz svim studentima i svim građanima BiH. Opet kažem, drago bi mi bilo da nisam u pravu, ali ovaj momak definitivno nije kompetentan za svoju poziciju i izvinjavam se ako to ikoga vrijeđa.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Najpozitivnija vijest na Klixu u skorije vrijeme. Odlične ideje i odlična argumentacija.
najbolje jasu kite studentice iz krajine
Haris Zahiragic- u ne supljiraj. Tvoja prica sa TVSA je obicno baljezganje. Pricas kako ima previse prolaza na manjim univerzitetima , ti covjece nemas pojma kolika je prolaznost u svjetski najboljim univerzitetima.
Drugo, sto se tice Univerziteta u Sarajevu , njegovog Pravnog Fakulteta ciji si ti student. Hajde malo da vidimo ciji studenti vode provosudje BIH. Nemam potpune informacije , ali sam siguran da u najmanje 80% slucajeva su to tuzitelji, sudije, advokati sa Univerziteta u Sarajevu.
Ovdje je nebitan Zahiragić kao ličnost, bitna je njegova i više nego genijalna inicijativa. Ja se ne slažem sa njegovim svjetonazorom i cijelom onom pričom, ali ne mogu osporiti da je drugi septembarski rok najbolja ideja ikada i da je neophodna svim studentima UNSA. Hvala mu na tome!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
cim zahiragic ima veze s tim, to ne moze bit dobro
Zbog stavova poput tvog, situacija na UNSA, u gradu i državi i jeste ovakva kakva je. Zahiragićevi stavovi o životu su potpuno suprotni mojima, ali ovaj prijedlog je i više nego vrijedan svake pohvale. Sad vidim da je prava osoba za funkciju koju obnaša i da su njegovi svjetonazori nebitni, sve dok on svoj posao obavlja vrhunski.
@bosnajejedina jeste, situacija u drzavi je takva zato sto ljudi nece da fasist bude na celu studentskog parlamenta
Sve dok mladi puštaju svoj glas i ne ostaju imuni na negativne pojave poput izopačenog sistema obrazovanja, za bh. društvo ima nade. Samo naprijed!
Drugi septembarski rok bi sačuvao psihičko zdravlje studenata koji ne uspiju završiti godinu zbog jednog ispita. Hvala vam!